Binnenmuren en plafond verven

Een Moose F is een ideale binnen muurverf

Moose F is ideaal om binnenmuren, plafonds en binnenbetimmeringen van uw huis te schilderen, het is sterker dan de traditionele kalkverf of krijtverf. U blijft de structuur van de ondergrond zien en Moose F geeft een prachtige rustige uitstraling en matte reflectie van het licht. Rust in uw kamer.

Binnenmuren & Plafond verven

Norrland Vit muren met Falu Röd en Bohus Blå kozijnen en plafond bij Guido Verspoor

 

Lees meer over de ervaringen van klanten, die Moose Färg gebruikten… Klantervaringen

Behang, structuurverf etc. knapt enorm op en de kleureffecten zijn schitterend. Anders dan bij latex blijft de structuur van de ondergrond helemaal zichtbaar. Moose Färg F muurverf vult niet op. Behang is goed af te werken met Moose Färg F. Voorwaarde is natuurlijk wel, dat het goed bevestigd dan wel gelijmd is. Wanden van lichte stuc worden heel mooi.

Voor een goed resultaat moet je zeker twee keer schilderen. Het is dus niet erg als de muur niet in één keer helemaal gedekt is, streef hier ook niet naar.

Moose Färg F muurverf is ook veegvast

Boenen en schrobben is echter teveel gevraagd, niet doen. Gebruik voor die gevallen Moose RDM bv. voor deuren en kozijnen. U kunt natuurlijk ook met koorschijnende kleuren werken: “Wash” zoals Vit Vaska.

Muurverf binnen

Controleer voor je gaat schilderen ook of de toplaag van de muur erg poederig is. Als dat het geval is behandel dan eerst met zgn. fixeer, die in de bouwmarkt te verkrijgen is

Kans op banen en vlekvorming wordt een stuk minder als je de verf vol opzet en opzet en goed verdeelt. Verf altijd eest even de kanjes van het plafond, de kozijnranden, plinten en dergelijke over een breedte van plusminus 10 cm. met een kwast.

Is de muur nog niet eerder met een muurverf behandeld, dan zuigt deze vaak teveel. Je kunt dan de eerste keer de muur voorrollen met zgn. voorstrijk of grondisoleer om makkelijker te kunnen werken en de verf beter te kunnen verdelen. Dat is voor alle verfsoorten overigens aan te raden. Moose Färg F werkt net als de traditionele kalkverf of krijtverf.

Muur of plafond verven? Nog wat tips:

Breng de verf vol op de muur aan – kris, kras-, ongeveer één vierkante meter per keer. Rol de verf gelijkmatig door, zonder veel kracht op de stok en roller uit te oefenen.

Plafond verven? Begin bij de plafondkant en werk naar onderen –per vierkante meter- door tot op de plint. Heb je de hele baan opgezet, rol dan het geheel luchtig door. Dit doe je vanaf het plafond naar de plint toe, licht diagonaal en omhoog, zonder de roller van de muur te halen. Dan krijg je minder last van banen. Rol de tweede baan vervolgens naar de eerste toe. Zo doe je vervolgens ook de rest. Werk bij voorkeur van het raam of licht af.

Wilt u een “slordig” effect dan kunt u toch voor een blokkwast kiezen. U kunt ook tamponneren indien gewenst. Moose F komt het beste tot zijn recht bij een licht zuigende ondergrond. Als de muur glimmend glad is zal de verf slecht “pakken” en moet de eerste laag echt goed doordrogen voor de tweede wordt opgezet.

Moose Färg producten direct bestellen? Klik hier