Waterafstotende impregnering van hout

Unieke conserverende en waterafstotende impregnering voor alle soorten hout:

Pansar 1 en 2 (heavy duty) en Pansar Lätt (voor meubels).

Gebaseerd op nanotechnologie zorgt Pansar ervoor dat de poriën van het hout worden afgesloten waardoor het hout waterafstotend wordt. Het hout blijft wel ademen maar neemt geen water meer op waardoor ook de houtkleur langer wordt behouden en het schoonmaken gemakkelijker wordt. Het is geen beits of lak! Verwacht dus niet dat het hout tot in lengte van dagen een diepe houtkleur houdt, het zal wel enigszins gaan verweren maar is perfect beschermt en kan prima worden schoon gemaakt en de verwering is zeer aangenaam voor het oog. Uw terras wordt niet meer glad van de algen.

Panser 1 en 2 is perfect voor vlonders en schuttingen van grenen, vuren, larix, Douglas en andere lichte houtsoorten. Het hout zal in eerste instantie donkerder kleuren. Bij hardhout kan dit zeer sterk zijn, vraag advies.  De originele houtkleur keert na een paar maanden buiten weer terug. Eventueel kunt u deze donkerder houtkleur houtkleur weer (tijdelijk) ophalen met Pansar C onderhouds olie, dan blijft het donkerder.

Wilt u een eenvoudige oplossing neem dan Pansar Lätt, dat eenvoudig op het hout gespoten kan worden en geen kleureffect geeft. Lätt is in heb bijzonder geschikt voor b.v. tuinmeubels

Bestel nu: Pansar

De werking van de Pansar 1 en 2 conserverende impregnering is 10 tot 15 jaar, Pansar Lätt moet buiten elk jaar even worden herhaald. Pansar bevat geen schadelijke stoffen en is totaal ecologisch.

Pansar 1 en 2 kleurt het hout donkerder maar heeft  heeft op lange termijn (na afspoelen van Pansar 2 oliefixeer) praktisch geen kleureffect op het hout. Het hout blijft het hout! Ideaal voor een houten vlonder, terras of houten meubels. Zowel binnen als buiten toepasbaar.

Voor onderhoud en voor de toepassing van Pansar gebruik Kalizeep.

Het kleureffect is afhankelijk van het soort hout.

Het hout blijft hout en zal zich ook als hout gedragen. De kleur zal echter langer behouden blijven door het voorkomen van vochtindringing waardoor de houtcellen niet worden afgebroken.

Pansar 1 is de nanoimpregnering, Pansar 2 een olieafwerking, deze maakt het hout in eerste instantie wat donkerder en voller van kleur. met name bij tannine houdende houtsoorten. (deze spoelt later weer af zodat het hout er natuurlijk gaat uitzien). Wilt u de vollere kleur houden dan kunt met Pansar C nabehandelen.

Let op: Het effect hangt af van het soort hout, en de voorbewerking. Door de vergrootglas werking zullen alle details beter zichtbaar worden. Er zijn houtsoorten zoals teak, red cedar die zouten bevatten. Deze kunnen iets wit uitslaan. Het hout blijft hout maar verwacht geen diepe houtkleur op de lange termijn. De bescherming is echter prima! Voor onderhoud is er

Pansar C onderhouds olie,

die de kleur weer ophaalt (tijdelijk), dit kan naar eigen inzicht worden herhaald.

Waterafstotende impregnering van hout voor terras en vlonder

De impregnering zorgt er voor dat het water in druppels op het hout blijft liggen en er niet intrekt. De wind zal de druppels op den duur wegblazen, het hout blijft het hout. Pansar helpt tegen UV straling, tegen alle schimmels (zoals blauwschimmel “het weer”), tegen houtrot, tegen groene algen en tegen verwering. Oppervlakige algen en vuil kan makkelijk worden verwijderd. Vervorming door opname van water wordt voorkomen.

Op een vlonder blijft ook altijd vuil achter. Dit is echter zeer gemakkelijk te verwijderen door even schoon te maken met een sopje van kalizeep

De toepassing van Pansar 1 en 2 is heel eenvoudig: de waterafstotende behandeling van hout wordt in twee stappen op het hout aangebracht.

Zorg dat het hout schoon en droog is. Pansar waterafstotende impregnering werkt als een vergrootglas, alles blijft zichtbaar en wordt zelfs duidelijker zichtbaar. Wilt u liever vergrijsd hout, dan kunt u voorbehandelen met Gråning houtvergrijzingsmiddel. Breng vervolgens Pansar 1 aan  met een kwast of roller bij droog weer bij boven dan 10 ° C. Voor 10 m2 heeft u ca. 1 liter nodig. Na drogen kunt u Pansar 2 aanbrengen.

Droogtijd hierna is  2 tot 4 uur afhankelijk van de temperatuur. Zorg er wel voor dat er tussen de impregnering met Pansar 1 en ook na aanbrengen van de afwerking Pansar 2 binnen 1 dag geen regen overheen komt. Pansar 2 zorgt ervoor dat Pansar 1 in het begin goed wordt gefixeerd. Aanvullend kunt u ervoor kiezen ook met Svampdöd anti schimmel te behandelen maar vaak is dat niet nodig.

De producten Pansar 1 en 2 zijn waterige emulsies en volledig oplosmiddelvrij. Pansar 1 is versterkt met keramische (nano) deeltjes. Pansar 2 en Pansar C zijn olieimpregneringen en bevatten siliconen.

Pansar kan NIET worden toegepast als afwerking van Moose F of Dimma of Storuman Skydd!!

De werking van Pansar waterafstotende behandeling van hout ziet u hier bij een vlonder:

conserverende-impregnering-hout

Houten meubels waterafstotend impregneren

Pansar Lätt kan prima worden gebruikt om houten meubels waterafstotend te maken en heeft geen kleur effect. Pansar 1 en 2 zijn ook toepasbaar voor meubels maar daarbij hangt het effect echter sterk af van het soort hout, bij licht hout zoals grenen en vuren is praktisch geen effect te zien (behalve het “vergrootglas” effect, nat worden). Er zijn houtsoorten zoals teak die zouten bevatten. Deze kunnen iets wit uitslaan. Dit kan verwijderd worden met soda en/of Pansar C. Ook zullen tannine houdende houtsoorten in eerste instantie donkerder kleuren. Na enige maanden buiten keert de originele houtkeur weer terug

Wilt u de donkerder kleur behouden dan kunt u altijd nabehandelen met Pansar C onderhouds en schoonmaak olie (bevat siliconen). Deze kunt u goed inwrijven met een borstel en na 10 goed afnemen met een droge doek. het kleureffect ziet u onmiddelijk. Na impregnering wel weer goed laten drogen, zeker 1 dag zonder regen.

Bestel nu: Pansar

Deze tuintafel is geschuurd en behandeld met Pansar 1 en 2, de vergrootglas werking is goed te zien. De ongelijkmatigheden als gevolg van wat on gelijk schuren trekken op den duur weer weg overigens.

waterafstotende-impregnering-hout

Staand hout impregneren

Het is ook mogelijk om staand hout met Pansar te behandelen. Het hout wordt waterafstotend geïmpregneerd maar blijft verder totaal hout. Het kleureffect hangt weer af van het hout.

Hieronder een impressie van iets vergrijsd hout behandeld met Pansar 1 +2. Duidelijk is te zien dat Pansar de houtkleur weer totaal ophaalt. Dit effect verdwijnt echter met de tijd doordat de olie afspoelt. Na een jaar zal het er ongeveer uitzien als het onbehandelde deel.

waterafstotende-impregnering-hout

Unieke conserverende en waterafstotende impregnering van hout: Pansar

Belangrijk: Pansar is gevoelig voor natrium, gebruik dus geen natrium houdende zeep. Speciaal hiervoor hebben wij Kalizeep.