Home / White en grey wash verf Dimma

White en grey wash verf Dimma

Zoek u een mooie wash verf? Neem dan Dimma halftransparante beits voor binnen en buiten. Dimma betekent mist of nevel in het Zweeds. Het is dus geen dekkende verf, maar legt een mooie waas over uw hout.

Het is een effectieve manier om kleur te geven zonder dat het hout zijn mooie, robuuste karakter verliest. Dimma vertraagt vergeling en vergrijzing, doordat de pigmenten beschermen tegen UV. De dekking van de kleur bepaalt u zelf door het aantal behandelingen met Dimma. Met meer lagen brengt u meer pigment aan.

 • Halftransparante beits geschikt voor zowel buiten en binnen
 • Duurzame houtbescherming
 • Geeft een waas over het hout maar u blijft de houten ondergrond zien
 • Ideaal voor betimmeringen, vloeren, meubels en plafonds
 • Beschikbaar in iedere Moose Färg kleur. Als u geen white wash wilt maar een grey wash of blue wash, dan kunt u zelf uw kleur kiezen in Dimma uitvoering
zitbank whitewash
Zitbank geverfd in Dimma whitewash

Wash verf bestellen?

Onze producten zijn op voorraad en worden doorgaans binnen 4 werkdagen geleverd. Leest u ook de ervaringen van onze eerdere klanten:

Wash verf voor alle houtsoorten, buiten en binnen

Voor een mooi resultaat buiten is één behandeling vaak voldoende. Wilt u met pigment aanbrengen, dan kunt u natuurlijk een extra laag aanbrengen. Aanbrengen is bijzonder gemakkelijk, Dimma is waterverdunbaar. Wanneer u onderhoud moet plegen is afhankelijk van de zon. Buiten kunt u uitgaan van eens in de drie jaar, maar als het hout niet in de zon staat kan het zeker vijf jaar mee. Binnen kunt u vele tientallen jaren genieten van de bijzondere look van Dimma white wash verf.

Ideaal voor red cedar, Oregon pine en Douglas

Dimma wash is ideaal om te gebruiken op allerlei houtsoorten, zoals vuren, steigerhout, red cedar, Douglas en Oregon pine. Blootgesteld aan weer en wind verweert Western red cedar vrij snel. Het krijgt dan een zilvergrijsachtige kleur en wordt vervolgens zwartig. Veel mensen vinden dit niet mooi. Met Dimma wash verf geeft een u waas over het hout en wordt de vergrijzing geremd. Het hout blijft zo langer mooi. Houdt u er wel rekening mee dat de vergrijzing nooit helemaal tegengegaan wordt.

white wash steigerhout

Zeer geschikt voor tuinmeubels

Dimma is een perfecte verf voor tuinmeubels van onder andere steigerhout of vurenhout. Het beschermt uw tuinmeubelen tegen indringing van vocht en geeft ze tegelijkertijd een prettige, lichte aanblik. Dimma trekt in het hout en legt geen afsluitende laag over uw hout heen. Het hout kan hierdoor blijven 'ademen'. De verf trekt in het hout en de ondergrond en houtstructuur blijft zichtbaar, waardoor het hout zijn mooie, robuuste uitstraling behoudt.

Binnenkant van uw tuinhuisje

Als u een tuinhuisje heeft is de binnenkant vaak de sluitpost. Als het eenmaal staat en gebruikt wordt komt het er vaak niet meer van. Met Dimma frist u heel gemakkelijk de binnenkant op en geeft u tegelijk extra bescherming. Over het algemeen staat een lichte wash kleur het mooist aan de binnenkant van een tuinhuis, denkt u aan white wash of grey wash. Dit laat de binnenkant van uw tuinhuis ruimtelijker ogen.

Whitewash verf of grey wash bestellen? Voor prijzen klik op:

Aanbrengen van Dimma wash

 1. Reinigen van het hout

  Dimma is watergedragen en hecht niet op vette ondergronden. Vooral binnenhout dat al langer staat is vaak ongemerkt vet geworden door aanrakingen van handen of kookluchten. Ontvetten is dan van groot belang voor de uiteindelijke hechting. Ook voor buitenhout is het van belang dat de ondergrond schoon is. Met lijnoliezeep Polarsken maakt u het hout proper vooraleer u gaat verven.

 2. Schuren van het hout

  Dimma kan perfect hechten op ruw hout. Is uw hout gladgeschaafd, dan is het verstandig om het hout eerst op te ruwen met grof schuurpapier in korrel 80. Hierdoor kan de verf heel mooi in het hout trekken. Het hout gaat namelijk openstaan door het schuren.

 3. Schudden en roeren van de verf

  U kunt Dimma wash verf zien als een transparante beits die pigmentdeeltjes bevat. Voor een mooi egaal resultaat moeten deze pigmentdeeltjes goed verdeeld zijn door de verf. Dit doet u door - voordat u de pot openmaakt - goed te schudden. Voordat u gaat verven is het aan te raden om de verf nog iets te verdunnen met water en goed door te roeren.

 4. Verf aanbrengen

  De verf brengt u aan met een verfborstel. Indien gewenst kunt u de verf ook met een verfspuit aanbrengen, verdun dan meer met water. Bij harde of gladde houtsoorten kan het een aangenaam resultaat geven om met een viltroller of doek na te bewerken. Optioneel kunt u een tweede laag aanbrengen nadat de eerste verflaag gedroogd is. Dit is afhankelijk van het resultaat dat u wilt bereiken. Wilt u meer pigment aanbrengen, dan kunt u ervoor kiezen om een tweede laag Dimma aan te brengen. Dit is uiteraard helemaal aan u!

tuinscherm whitewash

Roy Jacobs Etten Leur (NL) "Een top product, toegepast op onze Douglas houten schutting, heel mooi resultaat na 1 behandeling..Dankjewel voor het advies en snelle levering"

Grey wash, blue wash of een andere kleur?

Wilt u iets anders dan de gebruikelijke grey wash of white wash? Dat kan: u kunt ook alle andere Moose Färg kleuren in de halftransparante versie bestellen. Denkt u aan een wash in zwart, geel, of blauw of grijs.

Bestel hier uw kleurwash naar keuze: Dimma kleurwash.

blue wash
Dimma blue wash

Wilt u persoonlijk deskundig advies?

Contacteer ons per e-mail of bel +316 55 333 165
of lees onze uitgebreide schildertips.
Vraag een gratis kleurenkaart aan.