Home / Verfadvies / Ramen schilderen

Moose RDM high solid houtverf

Voor buitenschrijnwerk: ramen, deuren en betimmeringen

De naam van Moose RDM zegt het al: een sterke verf voor ramen, deuren en meubels. Dat is namelijk waar RDM voor staat. Het extra hoog vaste stof gehalte in dit verftype zorgt voor zeer goede dekkracht op harde, gladde oppervlakken zoals buitenschrijnwerk. Zeer geschikt voor harde veeleisende ondergronden, die aan wrijving worden blootgesteld. Denk aan deuren en deurkassement, harde reeds geverfde betimmeringen en binnenmeubels. Ook ideaal voor ramen schilderen.

Moose RDM geeft een fraai, volledig mat effect zonder kwaststrepen. Watergedragen en met een milieuvriendelijke samenstelling. Zeer plezierig in gebruik: u heeft namelijk geen last van een vervelende verfgeur omdat de verf aangenaam ruikt. Een verademing in vergelijking met stinkende, terpentinegedragen kozijnverven.

Kortom: een totaal matte, professionele verf van zeer hoge kwaliteit.

High solid houtverf kopen?

buitenschrijnwerk verven
Buitenschrijnwerk geverfd met Moose RDM

Onze producten zijn op voorraad en worden doorgaans binnen 4 werkdagen geleverd. Leest u ook de ervaringen van onze eerdere klanten:

Voordelen van het gebruik van Moose RDM

Moose RDM is een zeer praktische optie wanneer u uw ramen of deuren gaat schilderen. Iedereen kan ermee werken, u hoeft geen schilderervaring of professionele schilder te zijn om een strak en egaal resultaat te behalen.

Waarom zou u Moose RDM gebruiken? Hieronder vindt u een kleine greep uit de voordelen van Moose RDM:

 • Zeer sterke kleurdekking
 • De enige matte kozijnenverf
 • is bestand tegen een stootje
 • Beschermt het hout tegen wisselende weersomstandigheden
 • Makkelijk in gebruik, ook voor niet-professionals
 • Milieuvriendelijke samenstelling
 • Zuinig in gebruik
 • Tot 7 jaar onderhoudsvrij

"Fantastisch product! Wij kozen voor het zwart, dekt heel goed, drupt niet en een mooi kleur!! Top!
Het beste komt nog.. gister wilde ik de trap verven en liet een nieuwe emmer verf uit mijn handen vallen in de keuken. ALLES zat onder, vloer, keuken, muur.. mijn handen en benen. Na een uur was alles opgeruimd zonder dat je er nog iets van zag. Het is dus ook vriendelijk als je knoeit – makkelijk te verwijderen!"
Bekijk meer.

Ramen schilderen
Matzwarte kozijnen dankzij Moose RDM Vasa Svart

Praktische high solid verf voor ramen schilderen, betimmeringen en deuren

Ondergrond:

Waar het verftype Moose F goed werkt voor houtsoorten die werken, is Moose RDM juist geschikt voor houtsoorten die 'dimensionaal stabiel' zijn. Dit wil zeggen dat ze niet krimpen of uitzetten onder invloed van vocht. Vaak betreft dit hardhoutsoorten.

Moose RDM is ideaal voor oppervlakken die een glad oppervlak hebben of waar veel met de handen aan wordt gezeten. Denkt u aan een deur van onbehandeld hout of verandaleuningen. Moose RDM kan ook gekozen worden voor windveren van tuinhuizen die veel te lijden hebben in weer en wind. En natuurlijk voor het schilderen van uw ramen, zowel aan binnen- als buitenkant. Aan u de keus!

Houtbescherming:

Door uw houten ramen of deuren te schilderen beschermt u het hout tegen weersinvloeden. Buitenhout heeft flink wat te verduren door blootstelling aan vocht en fel zonlicht. Ook schimmels en houtrot kunnen de kwaliteit van uw hout op den duur aantasten. Uw kozijnen zijn met name kwetsbaar wanneer uw kozijnhout kaal geworden is doordat een oude verflaag is gaan bladderen. Met Moose RDM brengt u een beschermende laag aan, waardoor de levensduur van uw kozijnen flink wordt verlengd.

Ramen schilderen?

ramen zwart verven
Moose RDM Vasa Svart

Ramen schilderen: welke kleur kiest u?

De kleur van kozijnen en deuren geven uw huis karakter, u kunt er alle kanten mee op. Populair voor het schilderen van ramen en deuren is het bekende RAL 9010. Onze kleur Grädde komt overeen met deze bekende kleur kozijnverf. In Zweden wordt Norrland Vit ('Sneeuwwit') veelal als contrasterende kleur gebruikt bij houten huizen. De laatste jaren heeft zwart ('Vasa Svart') ook veel terrein gewonnen. Moose Färg is de enige matte, diepzwarte kozijnverf.

Wilt u de kleuren in het echt beoordelen? Vraag dan gratis onze handgeschilderde kleurenkaart aan. Liever een andere kleur dan de kleuren uit ons standaardassortiment? Dan kunt u via klantkleur elke gewenste kleur (RAL of NCS) laten mengen.

 • Falu Röd

  Zweeds rood Moose Färg Falu Röd (Zweeds rood)
 • Vasa Svart

  Diepzwart

  Moose Färg Vasa Svart (Diepzwart)
 • Blytungs Grå

  Loodgrijs

  Blytungsgrå (Loodgrijs)
 • Ljus Blå

  Lichtblauw

  Moose Färg Ljus Blå (Lichtblauw)
 • Bohus Blå

  Zweeds Blauw

  Moose Färg Bohus Blå (Zweeds Blauw)
 • Kiruna Grå

  Parelgrijs

  Moose Färg Kiruna Grå (Parelgrijs)
 • Skiffer Grå

  Leisteengrijs

  Moose Färg Skiffer Grå (Leisteengrijs)
 • Dalarna Grön

  Zweeds groen

  Moose Färg Dalarna Grön (Zweeds groen)
 • Norrland Vit

  Sneeuwwit

  Moose Färg Norrland Vit (Sneeuwwit)
 • Grädde 9010

  Gebroken wit

  Moose Färg Grädde RAL 9010
 • Sommerblå

  Zomerblauw

  Moose Färg Sommerblå (Helderblauw)

Combineren van Moose F en Moose RDM

De uitstraling van Moose RDM is hetzelfde als de uitstraling van Moose F: beide zijn volledig mat en dekkend. Hierdoor kunt u de twee verftypes goed met elkaar combineren. De uitstraling van Moose F Ljus Blå is bijvoorbeeld exact hetzelfde als de uitstraling van Moose RDM Ljus Blå.

bijgebouw wit verven
Mooie combinatie van Moose F (houtwerk) en Moose RDM (ramen en deur)

Bart van der Steen, Moorsel: "Bijgebouw voorzien van een nieuwe laag Norrland Vit, ramen en deuren zijn geverfd in Skiffer Grå."

Moose Färg RDM is bijzonder gemakkelijk in gebruik

De kleur en "uitstraling" van Moose RDM is geheel hetzelfde als Moose F. Daarom is Moose RDM heel mooi samen te combineren met Moose F. Moose RDM is namelijk eigenlijk een ingedikte versie van het Moose F type. RDM is daarom weer minder geschikt voor hout dat sterk "werkt", maar juist goed voor ondergronden die dat niet doen.

De verf is zeer gemakkelijk in gebruik. Hieronder vindt u enkele tips voor ramen schilderen met Moose F:

 1. Kozijnen gronden

  Als u uw ramen gaat schilderen met Moose RDM dan moet u de kozijnen eerst een grondlaag geven. Dit bevordert de hechting van de verf. U kunt dit doen met een verdunde laag Moose F of met een andere watergedragen grondverf.

  Als er een oude, niet bladderende verflaag op de kozijnen zit, dan kunt u deze verflaag grof kapotschuren tot u bij de kalkige onderlaag uitkomt. Deze onderlaag kunt u gebruiken als grondlaag voor Moose RDM. De ondergrond mag niet meer glad zijn of glanzen.

  Zit er een bladderende verflaag op de kozijnen? Dan dient u deze helemaal te verwijderen voordat u gaat verven met Moose RDM. Het overschilderen van een bladderende verflaag is vanzelfsprekend geen goed idee.

 2. Ramen schilderen

  Verdun Moose RDM met water om het schilderen gemakkelijker te maken een mooi egaal oppervlak te creëren. U merkt zelf op welke dikte het voor u het meest plezierig werkt. Zet de eerste laag op met een kwast en spreid vervolgens uit met een viltroller. Breng dun aan, anders krijgt u een kwetsbare laag. Na goed doordrogen van de eerste laag zet u de tweede laag op dezelfde manier op uw kozijnen.

 3. Optioneel voor binnen: aflakken

  Wanneer de dekking naar wens is kunt u binnen uw kozijnen optioneel aflakken met kleurloze lak Topp. Deze lak geeft oppervlakken waar spullen op staan een slijtvaste bescherming die makkelijk te reinigen is.
  Let op: Topp is niet bestemd voor gebruik buitenshuis.

 4. Onderhoud

  U hoeft langere tijd niets te doen: gemiddeld bent u tot wel 7 jaar onderhoudsvrij. Tussentijds schoonmaken kan natuurlijk wel, dit doet u eenvoudig met een sopje, bijvoorbeeld met Polarsken lijnoliezeep.

Producten voor het verven met Moose RDM:

Meubels verven met Moose RDM

Heeft u nog een meubel staan dat u graag wilt opknappen? Ook voor het schilderen van meubels is Moose RDM een goede keuze. Door de extra dekkracht van de verf is Moose RDM goed te verwerken op gladde, harde ondergronden waar binnenmeubels vaak van gemaakt zijn.

Verft u een tafel of kastje met RDM meubelverf, dan kunt u het blad goed aflakken met Topp matte lak. Dit zorgt voor een zeer slijtvaste afwerking, waardoor u gerust natte glazen of theekopjes kunt laten staan. Het oppervlak wordt dankzij Topp ook goed en vaak schoon te maken zonder de mooie "look" te verliezen.

Bekijk alle Zweedse kleuren →

kast schilderen
Kast geverfd met Moose RDM Ljus Blå

Veelgestelde vragen over Moose RDM

Wat is het verbruik van Moose RDM?

Met Moose RDM kunt u bijzonder zuinig werken. Met een 2 liter emmer verft u namelijk zo'n 18 m2 dekkend. Bij dit verbruik is al rekening gehouden met twee lagen. Veel resultaat uit een klein potje!

Breng ik Moose RDM aan met een borstel of roller?

Met beide. U brengt Moose RDM het beste aan met onze luxe verfborstel. Vervolgens verspreidt u de verf door gebruik te maken van een viltroller.

Wilt u persoonlijk deskundig advies?

Contacteer ons per e-mail of bel +316 55 333 165
of lees onze uitgebreide schildertips.
Vraag een gratis kleurenkaart aan.