Topp matte lak | Gemakkelijk en slijtvast

Home / Topp vloerlak

In Zweden weten ze als geen ander hoe je mooi en praktisch moet wonen. Men heeft er lange, donkere winters en is daarom ingesteld op goed, stijlvol en praktisch wonen. Een mooie praktische vloer met een goede lak hoort bij een stijlvol, Zweeds design.

Met kleurloze lak Topp geeft u een harde, slijtvaste toplaag aan uw vloer. Uniek kenmerk van de lak is dat het vrijwel geheel mat blijft. Met een glansgraad van 4 – 5 is Topp zeer mat voor een vloerlak. Te gebruiken op alle soorten houten vloeren. Ook als slijtvaste toplaag voor houten vloeren die geschilderd zijn met Moose Färg verf. Daarnaast kent Topp ook vele andere toepassingen, zoals het aflakken van een tafelblad, vensterbank of bijzettafel.

Vanzelfsprekend is Topp oplosmiddelvrij en waterverdunbaar. Het ruikt lekker en is gemakkelijk in gebruik. Een modern, Zweeds kwaliteitsproduct.

Matte vloerlak
Vloer gelakt met Topp

Op zoek naar een slijtvaste, matte lak?

Onze producten zijn op voorraad en worden doorgaans binnen 4 werkdagen geleverd. Leest u ook de ervaringen van onze eerdere klanten:

Over Topp matte lak

Topp lak is een veelzijdig Zweeds kwaliteitsproduct. Allereerst bijzonder effectief om houten vloeren een slijtvaste toplaag te geven die goed schoon te maken is, maar Topp is ook te gebruiken voor andere toepassingen zoals het aflakken van een tafelblad. U krijgt een duurzaam, slijtvast resultaat dat wel 10 tot 15 jaar mooi blijft. De lak is goed toepasbaar op alle soorten hout en parket.

Een gemakkelijke vloerlak, dat is Topp matte lak. Een groot voordeel in de verwerking is dat de lak maar uit één component bestaat. Hierdoor brengt het aanbrengen van Topp geen lastige handelingen met zich mee. Tijdens het gebruik merkt u dat het product geen schadelijke stoffen bevat: de lak stinkt namelijk niet en is daardoor zeer plezierig om te verwerken.

Topp is geschikt om direct op het hout aan te brengen als doorzichtige lak of is te gebruiken ter afwerking van een geverfde vloer. Het is een zeer gebruiksvriendelijke vloerlak, u hoeft geen ervaren klusser te zijn om tot een professioneel resultaat te komen!

 • Hout behoudt zijn natuurlijke uitstraling
 • Hoge slijtvastheid en beschermt tegen krassen
 • Bestaat uit één component: u hoeft enkel even te schudden voor gebruik
 • Ruikt aangenaam
 • Verkleurt en vergeelt niet
 • Bevat geen schadelijke stoffen
 • Makkelijk te verwerken

Topp kan ook gebruikt worden als afwerking over een vloer die gebeitst is met Moose Färg verf, lees hier meer.

vloer lakken
Hard maple vloer gelakt met Topp

Tips voor het verwerken van Topp lak

Topp is een bijzonder sterk product dat goed tegen een stootje kan. De slijtgevoeligheid is bijzonder goed, zodat u na gebruik voor vele vele jaren een mooie praktische vloer heeft. Hier vindt u een advies voor het lakken van uw vloer met Topp.

 1. Het hout voorbereiden

  Topp is ontzettend eenvoudig te verwerken, het werk zit 'm in het voorbereiden van uw houten vloer. Als er al een laklaag op uw vloer zit, zult u deze eerst moeten verwijderen voordat u met Topp vloerlak aan de slag kunt.

  Om te oude laklaag te verwijderen zult u eerst zeer grof (met korrel 40 of 60) moeten schuren, zodat u de lak kapotschuurt. Daarna schuurt u nog een keer om de planken weer glad te krijgen. Dit doet u met een fijnere korrel dan de eerste keer (korrel 120-180). Schuur de vloer idealiter ongeveer 0,8 mm.

  Als de oude laklaag verwijderd is en u de planken weer mooi glad heeft geschuurd, kunt u uw vloer vrijmaken van stof en vuil. Topp lak werkt als het ware als een vergrootglas: de houtnerf komt mooier uit, maar als u niet oppast worden vuil en viezigheid ook geaccentueerd door de lak. Zorg er dus voor dat alle stof en vuil verdwenen is.

  Controleer vooraf altijd de hechting op een teststukje.

 2. Topp aanbrengen

  Na een grondige voorbewerking is het aanbrengen van Topp eenvoudig. Bij een temperatuur van +20 °C is de droogtijd van de verf ideaal, het is aan te raden om te ventileren om de droogtijd van de verf te bevorderen.

  U brengt Topp aan met een roller of met een verfborstel. De lak vloeit mooi uit en verspreidt zichzelf als het ware. Uiteraard dient u deze wel netjes aan te brengen, maar eventuele kwaststreken vallen weg. U brengt 1 tot 3 lagen aan, afhankelijk van de toepassing waarop u Topp gebruikt. Voor veelvuldig belopen (keuken)vloeren en trappen zijn 3 lagen aan te bevelen, voor het lakken van een slaapkamervloer volstaan over het algemeen 2 lagen, bij het aflakken van een kastplank is 1 laag voldoende.

  Het verbruik van 1 liter Topp is circa 7 - 10 m² (1 aangebrachte laag). Op onbehandeld hout zal voor de eerste laag iets meer lak nodig zijn. Bij de daaropvolgende lagen zult u merken dat het verbruik lager ligt.

  Topp is ook geschikt om een vloer die geschilderd is met Moose F een harde toplaag te geven. Bekijk voor advies deze pagina.

 3. Doordrogen van Topp

  Hoe snel de lak droogt is afhankelijk van de temperatuur en de luchtvochtigheid. Ventileren is aan te raden, dit verlaagt de luchtvochtigheid en versnelt hierdoor de droogtijd. Lakt u bij een temperatuur van +15 °C, dan kunt u na 24 uur de tweede laag aanbrengen.

  Nadat u de laatste laag aangebracht heeft kunt u na 24 uur voorzichtig met sokken over de vloer lopen. Wacht nog even met het terugplaatsen van meubels of zware tapijten, dit kan doorgaans - uiteraard met beleid - na ongeveer een week. Lichtere meubels kunnen na circa 48 uur teruggeplaatst worden. Wees tijdens de eerste maand na het lakken voorzichtig bij het gebruik van het oppervlak, schuif dan liever niet met meubels.

 4. Onderhoud na het lakken

  Na gebruik van Topp bent u voor lange tijd klaar. U heeft jarenlang een slijtvaste, praktische vloer waarbij u geen groot onderhoud hoeft uit te voeren.

  Het regelmatig stofzuigen van uw vloer is aan te raden, zandkorrels kunnen voor veel slijtage zorgen. U kunt voor het dweilen van uw vloer Polarsken lijnoliezeep gebruiken, Topp is ook bestand tegen reguliere, veelgebruikte huishoudelijke schoonmaakmiddelen.

Bekijk de video over het aanbrengen van Topp matte lak

Veelzijdige matte lak Topp

Topp kleurloze lak is een sterk product dat goed tegen een stootje kan. De slijtgevoeligheid is bijzonder goed zodat u na gebruik voor vele vele jaren een mooi en praktisch oppervlak heeft. Naast toepassingen op vloeren is Topp goed te gebruiken op oppervlakten die regelmatig schoongemaakt moeten worden zoals keukenkastjes of tafelbladen. Maar ook een trap, vensterbank of kastplanken geeft u een harde toplaag met Topp.

Klik hier om matte, kleurloze lak te bestellen:

vensterbank opknappen
Vensterbank opgeknapt en afgelakt met Topp
buitenkeuken verven
Buitenkeuken geverfd in Antracit Grå en keukenblad afgelakt met Topp

Wilt u persoonlijk deskundig advies?

Contacteer ons per e-mail of bel +316 55 333 165
of lees onze uitgebreide schildertips.
Vraag een gratis kleurenkaart aan.