Groene aanslag en schimmel bestrijden in hout

Wilt u groene aanslag en blauwschimmel bestrijden (“het weer”) of voorkomen? Svampdöd helpt hierbij. Moose Färg is een ecologische verf en bevat een minimale hoeveelheid biologische conservering. Dit is bij bijna alle toepassingen voldoende dus u hoeft geen extra maatregelen treffen.

Er zijn echter omstandigheden waarin u meer moet doen. Dat kan bijvoorbeeld het geval zijn als de omgeving vochtig is (midden in het bos, struiken) of de ventilatie van uw betimmering niet optimaal is. Ventilatie is het kernwoord bij schimmel. Als het hout goed kan drogen treedt dit meestal niet op.

Groene aanslag en schimmel bestrijden voorkomen

kunt u door uw hout voor het schilderen behandelen met Moose Färg Grundöd of Svampd. Gewoon inspuiten of kwasten en laten drogen. Daarna kunt u eventueel weer oververven. Grund anti schimmel is speciaal geschikt als u weer wilt verven. Eenmaal inkwasten en daarna weer verven. Svampdöd kunt u ook aan de verf toevoegen (0,05%).

Anti schimmel direct bestellen? Klik hier

Groene aanslag verwijderen is het gemakkelijkst.

Dit zijn algen en die zijn met een sopje van lijnoliezeep (Polarsken) gemakkelijk te af te wassen. Doe dit wel snel zodat de algen geen kans krijgen om zich in de verf en het hout te nestelen. Het is aan te bevelen om door uw sopje wat bleekmiddel te doen. Algen houden niet van chloor. Let wel op uw kleren natuurlijk. Werkt dit niet dan kun u Svampdöd toepassen.

Schimmel bestrijden: Het weer (zwarte puntje in het hout) 

Op sommige plaatsen is het bijzonder moeilijk om schimmel (het weer) in het hout te voorkomen. In die gevallen kunt u ervoor kiezen om meer ingrijpende middelen toe te passen zoals Svampdöd. hoewel de bestanddelen van deze middelen mens en milieu minimaal belasten is vermijden altijd beter dan toepassen. Helaas lukt dat niet altijd. Dan is het tijd voor een meer ingrijpende aanpak.

De zwarte puntjes op het hout zitten er ook in. Doet u niets dan zal binnen enkele jaren deze blauwschimmel (blåsvamp in het Zweeds) zich overal nestelen. U zult dus grondig te werk moeten gaan, goed afwassen met lijnoliezeep en chloor en daarna met Grund  behandelen.

Bezie ook of u de ventilatie of constructie niet kunt verbeteren, dat is eigenlijk het beste.