Home / Natuurverf Moose Färg S

Natuurverf Moose Färg S: Eeuwenoude traditie uit Zweden

Uitsluitend voor zeer ruw en onbehandeld hout

Natuurverf Moose Färg S volgt het eeuwenoude recept van kookverf, waarmee de Zweden al generaties lang hun houten huizen verfraaien. De verf heeft een ambachtelijke bereidingswijze, waar water, (gekookte) lijnolie en tarwe- en roggemeel en natuurlijke of natuurlijke of natuuridentieke pigmenten aan te pas komen.

Moose S is verkrijgbaar in twee prachtige, diepe kleuren: Falu Röd (Zweeds rood) en Vasa Svart (diepzwart).

natuurverf
Zweeds rood

Natuurverf bestellen?

Onze producten zijn op voorraad en worden doorgaans binnen 4 werkdagen geleverd. Leest u ook de ervaringen van onze eerdere klanten:

Milieuvriendelijke natuurverf Moose S

Het ontstaan van kookverf Moose S gaat eeuwenlang terug: waarschijnlijk dateert het van circa 1255 in Zweden. De basis van deze natuurverf bestaat jaren later nog altijd uit pigmenten, vulmiddel en een drogende olie. Voor deze natuurverf wordt stijfsel van rogge- en tarwebloem als bindmiddel gebruikt en water als oplosmiddel. Verder bevat het aardpigmenten en lijnolie.

Deze natuurverf heeft een beschermende werking en laat zuurstof en vocht door. De verf laat het hout als het ware ademen. In productie, gebruik en bij de afvalverwerking is Moose S natuurverf weinig milieubelastend. Moose S is een duurzaam product: het is een echte natuurverf. Ook bij de winning van deze stoffen wordt het milieu zo veel mogelijk ontzien. Natuurlijk wordt het gebruik van vluchtige oplosmiddelen (VOS) vermeden.

Wilt u meer weten over de oorsprong van Moose S natuurverf? Bekijk dan: Oorsprong Moose Färg houtverf.

Klantkleur
Rödfarg koken

Moose S is uitsluitend te gebruiken op zeer ruw, onbehandeld hout

Moose S is alleen te gebruiken op zeer ruw onbehandeld hout. Bij geschaafd hout en geïmpregneerd hout wast het van het hout, hiervoor kunt u het verftype Moose F gebruiken. Moose F is namelijk geschikt voor alle houtsoorten en ondergronden, zoals ruw hout, glad geschaafd hout, reeds geverfd hout en geïmpregneerd hout. Moose F is altijd toepasbaar in plaats van Moose S, andersom geldt dit niet.

Oorspronkelijk bevatte Moose S zelfs geen lijnolie, maar deze component bleek toch nodig voor de hechting aan het hout.

Verftype Moose F voor alle soorten hout

Moose Färg type F is bedoeld voor binnen en buitengebruik voor alle houtsoorten: ruw hout, gladgeschaafd hout, geverfd hout, gladde stuc, behang en structuurverf. Het bevat dezelfde ingrediënten. Om het geschikt te maken op gladde ondergronden bevat het ook gemodificeerde natuurlijke olie (alkyd).

Productie, gebruik en afvoer na gebruik (bouw en sloop afval) zijn volledig duurzaam en ontzien het milieu. Moose Färg natuurverf is daarmee ideaal voor de bewuste consument, die ook hoge eisen stelt aan uitstraling en de lange termijn gebruikseigenschappen van dit natuurproduct, dat al eeuwen in Zweden wordt toegepast.

Moose F is beschikbaar in prachtige natuurlijke kleuren:

Moose F is beschikbaar in een uniek, mat kleurenpalet dat gebaseerd is op de Zweedse natuur. Het kleurenpalet bevat maar liefst 19 kleuren waar u uit kunt kiezen.

 • Falu Röd

  Zweeds rood Moose Färg Falu Röd (Zweeds rood)
 • Vasa Svart

  Diepzwart

  Moose Färg Vasa Svart (Diepzwart)
 • Blytungs Grå

  Loodgrijs

  Blytungsgrå (Loodgrijs)
 • Bohus Blå

  Zweeds Blauw

  Moose Färg Bohus Blå (Zweeds Blauw)
 • Ljus Blå

  Lichtblauw

  Moose Färg Ljus Blå (Lichtblauw)
 • Kiruna Grå

  Parelgrijs

  Moose Färg Kiruna Grå (Parelgrijs)
 • Skiffer Grå

  Leisteengrijs

  Moose Färg Skiffer Grå (Leisteengrijs)
 • Dalarna Grön

  Zweeds groen

  Moose Färg Dalarna Grön (Zweeds groen)
 • Amal Grön

  Zachtgroen

  Moose Färg Amal Grön (Zachtgroen)
 • Skåne Gul

  Zweeds geel

  Moose Färg Skåne Gul (Zweeds geel)