Geïmpregneerd hout beitsen

Snel en gemakkelijk geïmpregneerd hout beitsen

Geïmpregneerd hout overbeitsen met Moose Färg verf is geen probleem. Maar, zorgt u wel voor het juiste product en voor een zorgvuldige voorbewerking. Het is raadzaam om voor het beitsen van uw geïmpregneerde hout te kiezen voor een duurzaam product dat kan ademen

Geïmpregneerd hout kan onder invloed van het weer namelijk behoorlijk krimpen en uitzetten. Daarom is het van belang om een goede, ademende beits te kiezen. Een ademende beits zorgt er namelijk voor dat de verf niet bladdert als uw hout gaat werken en er impregneerstoffen uit het hout komen. Een goede beits voor geïmpregneerd hout leeft met uw hout mee in plaats van het af te sluiten!

U kunt bij ons direct houtverf voor geïmpregneerd hout bestellen. U kiest dan voor het sterke type Moose F. Dit verftype is damp-doorlatend en werkt als het ware met uw hout mee. Het resultaat is een tuinhuis, overkapping of schutting in een unieke, Zweedse kleur die langdurig beschermd is tegen invloeden van buitenaf.

geimpregneerd hout beitsen
Tuinhuis in Åmal Grön gebeitst

Wilt u beits voor geïmpregneerd hout bestellen? Bestel dan Moose F:

Onze producten zijn op voorraad en worden doorgaans binnen 4 werkdagen geleverd. Leest u ook de ervaringen van onze eerdere klanten:

Waarom geïmpregneerd hout beitsen met Moose F?

Moose Färg is bij uitstek geschikt om geïmpregneerd hout te beitsen. Door het damp-open verfsysteem Moose F kunnen overtollige impregneer-resten nog uit het hout komen zetten en voorkomt u vlekken of bladderen.

 • Door de totaal dampopen structuur leeft Moose F met het hout mee
 • Resten van impregnatie kunnen blijven uitzweten
 • Overtollig water kan niet indringen, terwijl vocht uit kan blijven treden
 • Geen last van vlekken of bladderen
 • Milieuvriendelijke samenstelling
 • Meer lezen

"Vlot besteld en betaald en 2 dagen later geleverd!  Het nieuwe kippenhok in geïmpregneerd hout zat al snel in het nieuwe kleurtje! Een beetje verdund, met een platte borstel heel makkelijk te verwerken, het hout niet opgeschuurd want het mag er wat ruw uitzien! Dankjewel!" Verder lezen.

Geïmpregneerd hout aan beide kanten beitsen?

Bij normale verf is het "opsluiten" van het hout niet verstandig. Moose Färg is door zijn dampopen karakter prima geschikt om geïmpregneerd hout tweezijdig te verven. U geeft daarmee een extra bescherming aan de binnenkant en u heeft een veel plezieriger aanblik. Wel doen dus, bijvoorbeeld met halftransparante Dimma wash verf of met Moose F dekkend.

Lees de ervaringen van anderen die Moose Färg gebruikt hebben:

Kleurenpalet voor het beitsen van geïmpregneerd hout

U heeft de keuze uit 19 unieke Zweedse kleuren om uw geïmpregneerde hout mee te beitsen. Hoe de kleuren er op uw beeldscherm uitzien hangt natuurlijk ook af van de beeldscherminstellingen van uw computer of telefoon. Hou daar dus rekening mee bij het uitzoeken van een kleur. Om een goed beeld van de kleur te krijgen kunt u de foto’s onder voorbeelden bekijken of onze gratis kleurenkaart aanvragen.

 • Falu Röd

  Zweeds rood Moose Färg Falu Röd (Zweeds rood)
 • Vasa Svart

  Diepzwart

  Moose Färg Vasa Svart (Diepzwart)
 • Blytungs Grå

  Loodgrijs

  Blytungsgrå (Loodgrijs)
 • Bohus Blå

  Zweeds Blauw

  Moose Färg Bohus Blå (Zweeds Blauw)
 • Ljus Blå

  Lichtblauw

  Moose Färg Ljus Blå (Lichtblauw)
 • Kiruna Grå

  Parelgrijs

  Moose Färg Kiruna Grå (Parelgrijs)
 • Skiffer Grå

  Leisteengrijs

  Moose Färg Skiffer Grå (Leisteengrijs)
 • Dalarna Grön

  Zweeds groen

  Moose Färg Dalarna Grön (Zweeds groen)
 • Amal Grön

  Zachtgroen

  Moose Färg Amal Grön (Zachtgroen)
 • Skåne Gul

  Zweeds geel

  Moose Färg Skåne Gul (Zweeds geel)
Alle kleuren bekijken »

Dekkende beitskleuren in het echt bekijken?

Over geïmpregneerd hout

Wat is geïmpregneerd hout? Geïmpregneerd hout is hout dat een behandeling ondergaan heeft om de levensduur te verlengen. Dit wordt voornamelijk gedaan bij houtsoorten die van zichzelf niet zo duurzaam zijn, zoals vuren, grenen en Douglas. Tijdens het impregneren worden er stoffen toegevoegd aan het hout die het verduurzamen. Ten opzichte van onbehandeld hout neemt de levensduur door impregneren aanzienlijk toe.

Er zijn diverse manieren om hout te conserveren. De verschillende soorten impregnering zijn goed te combineren met Moose Färg verf, mits de voorbehandeling goed is.

Bekend is het zogenoemde wolmaniseren, waardoor het hout groen kleurt als gevolg van het gebruikte koperzout. Een andere manier is het gebruik van een impregneermiddel dat op het hout wordt aangebracht. Onze transparante beits Storuman Skydd is een voorbeeld van zo'n product. Storuman Skydd biedt bescherming tegen weersomstandigheden en kan indien gewenst later overgeschilderd worden met onze dekkende beits Moose F.

Geen impregnatie maar wel een conserveringsmethode is "thermotreating" waarbij het hout sterk wordt verhit. "Gebakken hout" zeg maar, een methode waarbij het hout intern verhardt. Moose Färg is zeer geschikt voor dit soort hout mits het goed ontvet wordt. Door deze behandeling blijken olieachtige stoffen naar buiten te komen, die eerst goed moeten worden verwijderd, bijvoorbeeld met lijnoliezeep Polarsken.

hout impregneren beitsen
Schutting behandeld met kleurloze beits Skydd, voor de deur is Moose F Bohus Blå gebruikt

Advies voor het beitsen van geïmpregneerd hout met Moose Färg

Hieronder vindt u een stappenplan voor het beitsen van geïmpregneerd hout:

 1. Uit laten zweten van impregneermiddelen

  Impregneermiddelen kunnen een vettig laagje op het hout achterlaten. Dit zorgt voor een minder goede hechting wanneer u de verf direct op vers geïmpregneerd hout aanbrengt. Als u het hout enkele maanden laat staan, zijn de impregneerzouten uit het hout verdwenen en kunt u oververven met Moose F.

  Wilt u toch direct over geïmpregneerd hout verven? Dan kunt u alvast een eerste verflaag aanbrengen. Ontvet het hout eerst goed, bijvoorbeeld met lijnoliezeep Polarsken en breng een eerste, dunne laag aan. Overtollige impregneerzouten kunnen nog uit het hout komen zetten, dankzij het damp-open karakter van de verf kunnen deze door de eerste laag heen trekken.
  Wel is het verstandig de tweede laag pas aan te brengen als het geïmpregneerde hout volledig "uitgezweet" is. Dit kan enkele maanden duren.

 2. Eventueel opschuren van het hout

  Bij ruw of bezaagd hout hoeft u niet eerst te schuren: de verf hecht uitstekend op ruw hout. Heeft u gladgeschaafd hout schuur het dan op met korrel 80. Een opgeruwd oppervlak verbetert de hechting van Moose F.

 3. Verbruik bepalen

  4 liter Moose F dekt circa 20 m2 dekkend, bij dit verbruik is al rekening gehouden met twee behandelingen. In twee lagen behaalt u een dekkend effect, bij lichte kleuren kan een derde laag nodig zijn.

 4. Beits aanbrengen

  Verdun de verf met 5 - 10% water en breng dun aan met een blokborstel. U hoeft geen grondlaag aan te brengen, Moose F is als het ware zijn eigen grondverf.

  Houd bij het beitsen rekening met een buitentemperatuur van minimaal 15 graden. Er man geen regen over de verf komen totdat deze volledig doorgedroogd is. Wanneer dit precies is hangt af van de buitentemperatuur en de luchtvochtigheid. Bij een buitentemperatuur van boven de 15 graden is dit ongeveer na twee tot drie dagen.

Wilt u persoonlijk deskundig advies?

Contacteer ons per e-mail of bel +316 55 333 165
of lees onze uitgebreide schildertips.
Vraag een gratis kleurenkaart aan.