Home / Kleuren houtverf

Kleuren houtverf

Moose Färg houtverf geeft een zeer speciale kleurbeleving

Het Zweedse kleurenpalet van Moose Färg bestaat uit vele kleuren houtverf. Alles kan, maar in Zweden hecht men sterk aan traditie. Daar zijn bepaalde kleuren houtverf veruit favoriet. Dit zijn uiteraard de kleuren die het Zweedse landschap zo vrolijk maken, denk aan Zweeds rood of Zweeds geel. Gecombineerd met witte kozijnen en een groene, blauwe of zwarte deur, maakt het een vrolijk geheel. De gekleurde deur schijnt een afstotende werking te hebben op insecten zo zegt de volkswijsheid. Of het zo is? Het staat in ieder geval leuk. Aan u de keus welke kleurencombinatie u het meest aanspreekt.

Alle basiskleuren houtverf van Moose Färg:

Moose Färg is gebaseerd op het eeuwenoude Zweedse verfrecept, waarin natuurlijke grondstoffen zijn gebruikt zoals stijfsel, lijnolie en aardpigment. Hierdoor ontstaat de unieke matte uitstraling van de Moose Färg houtverf.

Al onze kleuren zijn op voorraad en worden binnen 3 werkdagen geleverd. Wilt u direct bestellen? Klik dan hier.

 • Falu Röd

  Zweeds rood Moose Färg Falu Röd (Zweeds rood)
 • Vasa Svart

  Diepzwart

  Moose Färg Vasa Svart (Diepzwart)
 • Blytungs Grå

  Loodgrijs

  Blytungsgrå (Loodgrijs)
 • Bohus Blå

  Zweeds Blauw

  Moose Färg Bohus Blå (Zweeds Blauw)
 • Ljus Blå

  Lichtblauw

  Moose Färg Ljus Blå (Lichtblauw)
 • Kiruna Grå

  Parelgrijs

  Moose Färg Kiruna Grå (Parelgrijs)
 • Skiffer Grå

  Leisteengrijs

  Moose Färg Skiffer Grå (Leisteengrijs)
 • Amal Grön

  Zachtgroen

  Moose Färg Amal Grön (Zachtgroen)
 • Dalarna Grön

  Zweeds groen

  Moose Färg Dalarna Grön (Zweeds groen)
 • Skåne Gul

  Zweeds geel

  Moose Färg Skåne Gul (Zweeds geel)
 • Ljus Gul

  Lichtgeel

  Moose Färg Ljus Gul (Lichtgeel)
 • Norrland Vit

  Sneeuwwit

  Moose Färg Norrland Vit (Sneeuwwit)
 • Grädde 9010

  Gebroken wit

  Moose Färg Grädde RAL 9010
 • Lulea Grå

  Zachtgrijs

  lula gra zachtgrijs
 • Antracit Grå

  Antraciet

  antraciet RAL7016
 • Sommerblå

  Zomerblauw

  Moose Färg Sommerblå (Helderblauw)
 • Siljan blå

  Helderblauw

  silja bla helderblauw
 • Victoria Grön

  Donkergroen

  Moose Färg Victoria Grön (Donkergroen)
 • Visby Brun

  Donkerbruin

  Visby Brun (warm donkerbruin)

Welke kleuren houtverf voor uw project?

De kleuren houtverf van Moose Färg zijn bijzonder omdat ze in ieder licht weer anders ogen: hierdoor geven ze een unieke kleurbeleving. Bij het maken van een keuze voor de kleuren houtverf is het aan te raden om de verschillende voorbeeldfoto’s te bekijken. De reden hiervoor is dat ze een goede indruk geven van de kleur bij verschillende lichtinval. Houdt u er daarnaast rekening mee dat op uw computer of telefoonscherm de kleur sterk afhangt van de beeldscherminstelling. Daarom kunt u een proefmonster aanvragen of gebruikmaken van onze gratis kleurenkaart. Hier staan de kleuren handgeschilderd op, zodat u de kleuren in het echt kunt bekijken.

Vraag hier uw gratis kleurenkaart aan:

De houtverf kleuren van Moose Färg zijn:

 • Authentieke Zweedse kleuren
 • Zeer kleurvast
 • Veelzijdig en uniek door de metamerie: in ieder daglicht kan de kleur anders ogen
 • Volledig mat. Hierdoor weerspiegelen ze geen licht en geven ze een rustige aanblik
 • Ook verkrijgbaar in transparant (Storuman Skydd) of halftransparante kleuren (Dimma).

Kleuren houtverf:

tuinhuis zweeds rood
Falu Röd

Falu Röd

De bekendste Zweedse kleur is het originele Falu Röd. Iedere Scandinavië liefhebber is ongetwijfeld vertrouwd met deze kleur. Falu Röd heeft zijn unieke uitstraling te danken aan het rode aardpigment. Door dit aardpigment is de verf zeer dekkend en kleurvast: na jaren is de kleur nog altijd mooi en diep. Voor de echte Zweedse uitstraling combineert u hem met een van onze witte houtverven.

mat-zwart
Vasa Svart

Zwarte houtverf

Ook onze diepzwarte houtverf Vasa Svart is op basis van aardpigment. Hierdoor heeft u geen last van verkleuringen. Waar andere zwarte verven vaak bruin worden na verloop van tijd blijft Vasa Svart mooi diepzwart, ook in de zon. Populair voor een moderne, chique uitstraling maar kan ook op een heel robuuste manier toegepast worden.

Schutting Grädde
Grädde

Witte houtverf

Wit wordt veelal gebruikt als contrastkleur voor kozijnen en boeidelen, maar kan natuurlijk ook op zichzelf gebruikt worden. Standaard hebben wij de Zweeds witte houtverf Norrland Vit in ons gamma en daarnaast bieden we Grädde aan. Gradde betekent 'room' in het Zweeds en is te vergelijken met ral 9010, nét iets van het spierwitte af.

Schutting blauw
Bohus Blå

Blauwe houtverf

Blauw is een veelzijdige kleur, vandaar dat ons assortiment vier verschillende kleuren blauwe houtverf bevat. Wilt u voor opvallend gaan, dan is het felle Sommerblå een interessante keuze. Siljan Blå is een mooie diepblauwe kleur die opvrolijkt maar niet schreeuwerig is. Bohus Blå is een blauwe kleur die in bepaald daglicht ook zeegroen kan ogen. Tot slot Ljus Blå, een rustige blauwtint die in de schaduw naar grijsblauw neigt en in zonlicht naar lichtblauw.

Grijs huis
Skiffer Grå

Grijze houtverf

Grijs is een geliefde kleur en wij begrijpen waarom. Het oogt rustig, combineert makkelijk en is daarnaast tijdloos. Van licht naar donker kunt u kiezen voor Kiruna Grå, een warme grijze tint die soms beige oogt. Luleå Grå is een zachte grijze kleur. Skiffer Grå is onze leisteengrijs en Blytungs Grå is een donkere grijstint: loodgrijs. Tot slot Antracit Grå, een zwartgrijze kleur die overeenkomt met ral 7016.

schutting verven
Dalarna Grön

Groene houtverf

Groen is de kleur van de natuur en buiten verven met groene houtverf zorgt voor een heel natuurlijke aanblik. In ons gamma vindt u de frisgroene kleur Dalarna Grön (Zweeds groen), de zachte, olijfgroene kleur Åmal Grön en de klassieke donkergroene kleur Victoria Grön.

Tuinhuis verven
Skåne Gul

Gele houtverf

Allereerst Skåne Gul (Zweeds geel): dit is een krachtige, heldere kleur die doet denken aan het voorjaar in Skåne. Verven met Skåne Gul vrolijkt direct op. Daarnaast hebben we Ljus Gul: een rustige gele kleur houtverf voor als u voor net wat minder opvallend wilt gaan.

Bruine houtverf
Visby Brun

Bruine houtverf

Als laatste onze bruine kleur: Visby Brun. Een warm bruine kleur die voor een klassieke en tegelijkertijd robuuste uitstraling zorgt. Kan bijvoorbeeld gebruikt worden als neutrale basiskleur die mooi combineert met één van de blauwtinten.

Bankje halftransparante kleur
Dimma whitewash

Halftransparante kleuren

U kunt alle kleuren hierboven ook als halftransparante versie bestellen: Dimma. De verf geeft dan een wash laag over het hout in de plaats van een dekkende laag, waarbij de ondergrond voor een deel de uitstraling bepaalt. Populair zijn grey-wash en white-wash, maar ook red-wash of blue-wash is mogelijk.

Kleurencombinaties uitproberen?

Wilt u verschillende kleurencombinaties uitproberen? U kunt de kleuren houtverf van Moose Färg combineren en uw eigen voorkeur vaststellen door eigen kleurencombinaties te maken.

Uw dekkende houtverf direct bestellen?

Wilt u persoonlijk deskundig advies?

Contacteer ons per e-mail of bel +316 55 333 165
of lees onze uitgebreide schildertips.
Vraag een gratis kleurenkaart aan.