Home / Matte, ademende houtverf voor alle soorten hout

Matte, ademende houtverf voor alle soorten hout

Voor onbehandeld, geïmpregneerd of reeds geverfd hout

Hout is een fantastisch, veelzijdig natuurproduct. Om ervoor te zorgen dat het lange tijd meegaat, is het belangrijk dat u uw hout goed beschermt tegen invloeden van buitenaf. Dekkende beits Moose F is hier een ideale oplossing voor. Het is een zeer plezierige, matte houtverf met een open structuur. Het vormt geen afdekkende filmlaag over uw hout, zoals conventionele verf dat vaak doet. Hierdoor kan uw hout blijven ‘ademen’ en bladdert de verf niet.

Met Moose F verf geeft u uw hout een waterafstotende en conserverende bescherming: druppels water glijden er af. Het is geschikt voor alle houtsoorten, waaronder geïmpregneerd, geschaafd en reeds gebeitst hout. Ook ideaal voor red cedar, Oregon pine en thermisch behandeld hout.

Moose F is een sterke buitenbeits, maar is ook zeer geschikt voor gebruik binnenshuis: stucwerk, behang, gipsplaat en MDF verft u net zo makkelijk met Moose F.

poort verven
Van sombere deur naar zonnige entree met Ljus Blå

Direct dekkende verf bestellen?

Onze producten zijn op voorraad en worden doorgaans binnen 4 werkdagen geleverd. Leest u ook de ervaringen van onze eerdere klanten:

Over ademende houtverf Moose F

Moose F volgt de eeuwenoude, Zweedse receptuur maar is versterkt met gemodificeerde natuurlijke oliën. Moose F geeft een volledig matte uitstraling in typische Zweedse kleuren.

 • Gemakkelijk in gebruik en onderhoud
 • Bladdert niet
 • Conserveert uw hout
 • Milieuvriendelijke samenstelling
 • Meer lezen over de voordelen van Moose F? Klik hier

Wat maakt Moose F een 'ademende' houtverf?

Moose F trekt in het hout, waardoor er geen afsluitend laagje op uw hout komt. Het karakter van de verf is dampopen, waardoor vocht uit het hout kan blijven treden. Hierdoor wordt de hoeveelheid vocht in uw hout goed gereguleerd en wordt schimmel en houtrot voorkomen. Uw hout kan als het ware blijven ademen.

Ook bladderen wordt hiermee voorkomen: vocht kan niet onder de verflaag ophopen, omdat de verf in uw hout getrokken is. Overschilderen en bijwerken zonder te schuren kan dus altijd. Hoe duurzaam resultaat het is hangt af van de omstandigheden, bijvoorbeeld of het hout overdekt is of vol op de zon staat. Het Belgische klimaat is vochtiger dan het Zweedse, al zijn in Zweden de vochtverschillen weer veel groter. Ook hier in België kan het buiten jaren mee, 4 tot 5 jaar zeker.


Kleuren houtverf

De weergave van de kleuren hangt natuurlijk sterk af van de beeldscherminstellingen van uw computer of telefoon. Houdt u daar rekening mee bij het uitkiezen van een kleur. Om een goed beeld van de kleur te krijgen kunt u de foto’s onder voorbeelden bekijken, een proefmonster verf bestellen of onze gratis kleurenkaart aanvragen.

 • Falu Röd

  Zweeds rood Moose Färg Falu Röd (Zweeds rood)
 • Vasa Svart

  Diepzwart

  Moose Färg Vasa Svart (Diepzwart)
 • Blytungs Grå

  Loodgrijs

  Blytungsgrå (Loodgrijs)
 • Bohus Blå

  Zweeds Blauw

  Moose Färg Bohus Blå (Zweeds Blauw)
 • Ljus Blå

  Lichtblauw

  Moose Färg Ljus Blå (Lichtblauw)
 • Kiruna Grå

  Parelgrijs

  Moose Färg Kiruna Grå (Parelgrijs)
 • Skiffer Grå

  Leisteengrijs

  Moose Färg Skiffer Grå (Leisteengrijs)
 • Dalarna Grön

  Zweeds groen

  Moose Färg Dalarna Grön (Zweeds groen)
 • Amal Grön

  Zachtgroen

  Moose Färg Amal Grön (Zachtgroen)
 • Skåne Gul

  Zweeds geel

  Moose Färg Skåne Gul (Zweeds geel)
Alle kleuren bekijken »

Dekkende beitskleuren in het echt bekijken?


Instructies voor het gebruik van Moose F houtverf

Om tot een goed en duurzaam resultaat te komen is het aan te raden onderstaande instructies door te nemen vooraleer u begint met verven.

 1. Voorbewerken

  Zorg altijd voor een goede voorbewerking voordat u start met verven. Onbehandeld, ruw hout dat al een tijdje staat kunt u schoonmaken en overborstelen met Moose F. Vers hout of pas geïmpregneerd hout kunt u het beste eerst enkele maanden laten staan voordat u aan de slag gaat met Moose F. Glad hout dient u op te ruwen met korrel 80, dit bevordert de hechting van Moose F.

  Als het hout al geverfd is of bij geïmpregneerd hout: schoonmaken met Polarsaken lijnoliezeep en goed grof schuren met korrel 80. De ondergrond mag absoluut niet meer glimmen, u moet door de toplaag heen schuren voor een goede hechting.

 2. Aanbrengen en drogen

  Verdun Moose F met 5 - 10% water en roer de verf goed door. Breng de eerste laag Moose F dun aan met een (blok)borstel. Laat de eerste laag goed doordrogen. Als u te snel weer schildert lost u met de tweede laag de eerste weer op. Bij lagere temperaturen is de droogtijd is aanzienlijk langer. Hou een minimale verwerkingstemperatuur van 12 - 15 °C aan. Verdun met extra water bij temperaturen boven de 25 °C.

  Breng na het doordrogen de tweede laag aan. Met de tweede laag maakt u de verflaag dekkend. Probeer dit dus niet bij het aanbrengen van de eerste laag al te bereiken. Bij lichte kleuren zoals wit kan een derde laag nodig zijn om tot een dekkend resultaat te komen.

  Zorg ervoor dat de verf niet binnen 2 a 3 dagen aan regen wordt blootgesteld. De verf kan dan weer vocht opnemen en zacht worden en in het slechtste geval afregenen. Zacht geworden verf kunt u rustig weer laten drogen overigens, dat is geen probleem.

 3. Kwasten schoonmaken

  Uw kwasten kunt u na gebruik schoonmaken met een zachte zeep, zoals onze lijnoliezeep Polarsken. Gebruik geen afwasmiddel, dit is te agressief en hiermee gaat het niet goed.

 4. Onderhoud

  U hoeft in principe niets te doen! Na het juist aanbrengen van Moose F bent u gemiddeld tot 5 jaar onderhoudsvrij. Wilt u tussentijds toch bijwerken, dan is dat geen probleem. U kunt gewoon plaatselijk bijwerken, hier ziet u niets van. Wilt u na enkele jaren uw object oververven, dan hoeft u enkel schoon te maken en kunt u overborstelen met Moose F. Schuren is dan niet nodig.


Productbeoordelingen Moose F


Moose RDM voor kozijnen, meubels en deuren

Moose F is ideaal voor ruwe, onbehandelde, open houtsoorten. Wilt u glad en hard hout verven zoals reeds geverfde betimmeringen of deuren? Kijk dan bij Moose RDM. RDM bevelen we ook aan voor de windveren van tuinhuizen.

Moose RDM heeft technisch gezien veel voordelen, waaronder:

 • Zeer sterke kleurdekking
 • Bestand tegen wisselende weersomstandigheden
 • Makkelijk in gebruik, ook voor niet-professionals
 • Milieuvriendelijke samenstelling
 • Zuinig in gebruik
 • Mat, uniek effect
 • Laat geen kwaststrepen achter
 • 7 jaar onderhoudsvrij
kozijnen zwart verven
Kozijnen zwart geverfd met Moose RDM

Wilt u persoonlijk deskundig advies?

Contacteer ons per e-mail of bel +316 55 333 165
of lees onze uitgebreide schildertips.
Vraag een gratis kleurenkaart aan.