Houtverf voor alle soorten hout: Moose F

Houtverf

Huisje in Kiruna Grå en Norrland Vit Moose F Fam. Leuvening Vries (Dr.)

Ademende houtverf voor geimpregneerd hout, geschaafd of gebeitst.

Houtverf met lijnolie en gemodificeerde lijnolie (alkyd) maar waterverdunbaar; een “mayonaise”, een emulsie van oliedruppeltjes. Geschikt voor alle hout, geimpregneerd hout, geschaafd en reeds gebeitst. Ook voor binnen: stuc, behang, gipsplaat, MDF en structuurverf. Ideaal voor Red Cedar, oregon pine en thermisch behandeld hout. Niet voor metaal (maar dekt wel op spijkers en schroeven). Wilt u een reeds geverfde betimmering verven kijk dan ook bij Moose RDM, dit kan ook een geschikte oplossing zijn. RDM bevelen we ook aan voor windveren, kozijnen, deuren en meubels.

Moose F ademende houtverf heeft een open structuur en vormt geen afdekkende film zoals gewone filmvormende (lijn)olieverf en “gewone” verf waarin acryl is verwerkt. Daarom ademt de ondergrond mee en kan ook met krimpen en uitzetten meewerken. De verf is waterafstotend en conserverend, druppels water glijden er af.

Aanbrengen is simpel vanwege het matte karakter, u ziet geen penseelstreken. Meestal is twee keer verven voldoende (soms drie keer als het hout erg zuigt en bij lichte kleuren, met name wit). Grondverf of primer is niet nodig want Moose F is zijn eigen grondverf.

 

Direct Moose F bestellen? Kijk voor de prijzen: Moose F

 

Ademende houtverf: gemakkelijk in onderhoud, bladdert niet.

Moose F volgt de eeuwenoude receptuur maar is versterkt met gemodificeerde natuurlijke oliën: alkyd. Moose F geeft de echte matte uitstraling in de typische Zweedse kleuren. (Net als het S type en RDM, de kleuren zijn precies hetzelfde).

Moose Färg houtverf ruikt plezierig, is volledig waterverdunbaar en smeert heel gemakkelijk uit. Vlekken zijn zo van je handen en uit de kleren met water. Oplosmiddelvrij. Kan ook worden gebruikt voor ruw behandeld hout of sterk verweerd hout maar wordt het meest toegepast op glad geschaafd geimpregneerd hout. Moose F kan ook over oude beits of verf worden gebruikt mits de ondergrond niet bladdert, goed schoon en vetvrij is en licht opgeschuurd.

Deze houtverf bladdert niet (zorg voor goede voorbewerking) dus overschilderen en bijwerken kan altijd. Hoe duurzaam resultaat het is hangt af van de omstandigheden, bijvoorbeeld of het hout overdakt is of niet. Het Nederlandse klimaat is vochtiger al zijn in Zweden de vochtigheids verschillen weer veel groter. Maar ook hier kan het buiten jaren mee, 4 tot 5 jaar zeker, maar in Zweden is 20 jaar geen uitzondering.

Instructies voor het gebruik van Moose F ademende houtverf

Laat de eerste laag ook goed doordrogen. Bij lagere temperaturen is de droogtijd is aanzienlijk langer. Als u te vroeg weer schildert lost u met de 2e laag de eerste weer op en dan blijft u aan de gang. Zorg er ook voor dat de verf er niet binnen 1 – 2 dagen aan zware regen wordt blootgesteld. De verf kan dan weer vocht opnemen en zacht worden en in het slechtste geval iets afregenen. Zacht geworden verf kunt u rustig weer laten drogen overigens, dat is geen probleem. Soms is gebruik van een vachtroller bij de laatste afwerking handig.

Met name voor meubels geldt: niet te snel in gebruik nemen, de verf moet goed doorharden, dit kan een tot week duren. Wilt u een robuuster, slijtvast resultaat neem dan voor uw windveren, deuren, kozijnen en meubels Moose Färg RDM.

Zorg altijd voor een goede voorbewerking als het hout al geverfd is of bij geimpregneerd hout: schoonmaken met bijvoorbeeld Polarsaken lijnoliezeep en goed grof schuren (korrel 80). De ondergrond mag absoluut niet meer glimmen, u moet door de toplaag heen schuren voor een goede hechting.

Ook is het van belang dat de onderliggende verf niet in grote vlakken aanwezig is afgewisseld met ongeverfde onderlaag. Dat gaat u zien. Is de onderliggende verf echter egaal of zijn er gewoon verfsporen dan is F type zeer aan te raden. Als u twijfelt neem dan Moose Färg RDM voor de lastige stukken zoals kozijnen en deuren.

Wilt u een slijtvaste laag voor bijvoorbeeld een tafelblad, trap of vloer? Neem Topp, de gemakkelijke en plezierige vloerlak:

 

Bestel hier: TOPP transparante vloerlak.

 

Moose F ademende houtverf voor schuur en tuinhuis

Bohus Blå Moose F deur Kiruna Grå met Norrland vit Moose RDM kozijnen