Home / Verfadvies / Tuinmeubels verven

Tuinmeubels verven

Tuinmeubels verven gaat uitstekend met de volledig matte meubelverf van Moose Färg. Het geeft uw meubels een matte, poederachtige uitstraling.

Verf heeft buiten te maken met andere omstandigheden dan binnen. Meubels buiten komen het beste tot hun recht door gebruik te maken van Moose F of Dimma. Deze verf werkt ideaal op licht zuigende ondergronden, zoals steigerhout.

Meubels binnen kunt het beste verven met Moose RDM, denk aan hardhouten meubels van bijvoorbeeld teak. Beide verftypen hebben een zeer matte, kalkige uitstraling, maar net een andere verwerking.

Bestel tuinmeubelverf Moose F:

tuinbankje verven
Zitbankje wit geverfd met Moose F

Tuinmeubels verven met Moose F

picknicktafel beitsen
Picknicktafel in Moose F Sommer Blå

Dekkende beits Moose F

Meubels buiten zoals tuinmeubelen zijn vaak gemaakt van open houtsoorten, zoals steigerhout, grenen of vuren. Deze houtsoorten zijn ideaal om te verven met Moose F. Dit verftype hecht namelijk heel goed op hout waar de verf in kan dringen. Dit is gunstig, omdat meubels buiten vaak krimpen en uitzetten onder de wisselende luchtvochtigheid. Moose F is een flexibele verf die meebeweegt met het werken van uw hout. Ook tuinmeubelen gemaakt van teakhout verft u met Moose F.

Het aanbrengen van een grondlaag is niet nodig. Moose F is zijn eigen grondlaag. Verdun Moose F voor de eerste laag met water. De tweede laag na een dagje opbrengen, let er op dat u beide lagen niet te dik aanbrengt. Vooraleer u de meubels in gebruik neemt moet u de meubels een paar dagen goed laten doordrogen. De verf moet goed uitharden. Hoe snel dit gaat is afhankelijk van temperatuur en luchtvochtigheid. Over het algemeen is dit een paar dagen.

Meubelverf voor buiten bestellen?

tuinmeubels verven
Zitbank geverfd in Dimma vit

Dimma halftransparante beits

U kunt uw meubels verven met halftransparante beits Dimma. Dimma is een wash verf die een halfdekkende laag over uw tuinhout legt. Doorgaans wordt gekozen voor één laag Dimma. Wilt u meer pigment aanbrengen en de verflaag meer dekkend maken, dan kunt u vanzelfsprekend een tweede laag aanbrengen. De ondergrond bepaalt voor een deel het uiteindelijke resultaat.

Halftransparante wash meubelverf voor buiten bestellen?

Let op: op zittingen en tafelbladen blijft water staan. Dat is een krachtproef voor de verf en het kan zijn dat de verf op deze delen eerder slijt. Het kan zo zijn dat u deze delen zo nu en dan opnieuw moet behandelen. Dit is eenvoudig: even goed schoonmaken met de hogedrukspuit en overborstelen met een nieuw laagje verf.


Stappenplan voor het verven van uw tuinmeubels

 1. Voorbehandelen

  Laat vers hout eerst goed doordrogen, geef het even de tijd om te ‘werken’. Verwijder eventuele bladderende verfresten met de spraystand van de hogedrukspuit of met een grove korrel schuurpapier. Goed vastzittende verfresten zijn geen probleem, die kunt u opschuren met grof schuurpapier (korrel 80). Is het hout erg glad, dan dient u de gladde delen ook op te ruwen met een grove korrel. Moose F hecht het beste op ruwe ondergronden.

  Ontvet het hout van uw buitenmeubels vooraleer u gaat verven. Dit kunt u doen met een sopje van bijvoorbeeld lijnoliezeep Polarsken. Een schone ondergrond bevordert de hechting van de verf.

 2. Meubels verven

  Verdun Moose F met water, circa 5 tot 10% en roer goed. Breng de eerste, dunne laag Moose F aan met een borstel. Laat goed doordrogen vooraleer u de tweede laag aanbrengt. Probeer de verf niet bij de eerste laag al geheel dekkend te krijgen. U maakt de verf geheel dekkend bij het aanbrengen van de tweede laag. Bij een temperatuur boven 15 graden kunt met een dag de tweede, dunne laag aanbrengen.

 3. Meubels gebruiken

  Test vooraleer u de meubels in gebruik neemt of ze goed doorgedroogd zijn. U wilt natuurlijk niet op een zetel gaan zitten die nog afgeeft. Mocht er pigment op uw vingers achterblijven, dan kunt u de tuinmeubelen even afnemen met een vochtige doek. Doe dit alleen als de verf gedroogd is.

 4. Onderhouden

  U bent gedurende lange tijd onderhoudsvrij na het aanbrengen van Moose F. Kleine kanttekening is dat liggende delen van uw meubels het zwaar de verduren hebben, zoals tafels of zittingen. Dit komt doordat regen en hagel hier recht op tikt en water erop blijft staan. Het kan gebeuren dat de verf hier wat eerder verweert en dat u af en toe moet bijwerken. Gelukkig is dit zo gedaan: u hoeft alleen even schoon te maken en bij te borstelen, dit kan gewoon heel plaatselijk. Schuren is niet nodig.


Producten voor het verven van tuinmeubels:


Waarom Moose F gebruiken voor uw tuinmeubels?

 • Langdurige bescherming van uw meubels tegen vocht
 • Laat het hout ‘ademen’
 • Milieuvriendelijke samenstelling
 • Hout behoudt zijn robuuste uitstraling: de houtverf blijft zichtbaar
 • Uniek, Zweeds kleurenpalet met volledig matte uitstraling

Doe inspiratie op bij anderen:


Bekijk de instructievideo over het verven van tuinmeubels

Buitenmeubels verven

Binnenmeubels verven met Moose RDM

Binnenmeubels verven? Meubels worden vaak gemaakt van gladgeschaafd hout of hebben een glad laagje fineer. Om binnenmeubels te verven van glad (hard) hout en reeds gelakt hout kunt u het beste Moose RDM gebruiken, dit is een ideale meubelverf. Met Moose RDM geeft u een persoonlijke toets aan uw binnenmeubel!

Moose RDM is een afkorting voor raam, deur en meubelverf. Het geeft uw meubels een poederachtige, matte uitstraling. Zowel voor reeds geverfde meubels als onbehandelde meubels te gebruiken.

Om uw binnenmeubels een slijtvaste laag te geven gebruikt u TOPP kleurloze lak.

kast verven
Kast geverfd met Moose RDM in Ljus Blå

Verf voor uw binnenmeubels bestellen?


Wilt u persoonlijk deskundig advies?

Contacteer ons per e-mail of bel +316 55 333 165
of lees onze uitgebreide schildertips.
Vraag een gratis kleurenkaart aan.