Home / Verfreiniger Polarsken: natuurlijke lijnoliezeep

Verfreiniger Polarsken: natuurlijke lijnoliezeep

Voor een mooi eindresultaat is het belangrijk om uw verfwerk goed te reinigen. Stof en vuil kunnen voor teleurstelling zorgen, zeker op de lange termijn als blijkt dat de verf niet goed heeft kunnen hechten. Een goede verfreiniger biedt uitkomst.

Natuurlijke lijnoliezeep Polarsken wordt in Zweden gezien als de beste oplossing voor het reinigen van te schilderen oppervlakken. Wordt voornamelijk gebruikt als verfreiniger voor hout, dat nog eens extra verzorgd wordt door de lijnolie. Een ideale reiniger vooraleer u gaat schilderen, maar ook te gebruiken voor andere toepassingen.

Polarsken is een ecologische verfreiniger met jarenlange traditie. In Zweden wordt het ook wel Golvsåpa of Linsåpa genoemd. De geur van de Zweedse zomerzon!

Verfreiniger Polarsken bestellen?

verfreiniger

Toepassingen lijnoliezeep

Polarsken is een echte alleskunner en kan onder andere gebruikt worden als:

  • Natuurvriendelijke verfreiniger voor te verven ondergronden
  • Reiniger van verfborstels en kleding
  • Houtzeep voor het zepen van vloeren
  • Hulpmiddel voor het verwijderen van vuil en groene aanslag op houten tuinmeubelen zodat deze weer proper worden
  • Zeep voor allerlei schoonmaakklussen binnen- en buitenshuis

Ellie Mooren:“Wat een wonderprodukt die Polarsken vloeibare lijnoliezeep. Het hout van mijn tuinhuisje is als nieuw!”

Biologische verfreiniger

Om verfreiniger Polarsken te maken wordt er lijnzaadolie geperst uit de zaden van (olie)vlas uit Zweden, deze ziet u op de afbeelding hiernaast. De lijnoliezeep wordt vervolgens gemaakt van gezuiverde, gesteriliseerde en ontgomde ruwe lijnzaadolie. Door deze olie te laten reageren met loog ontstaat er een volledig natuurlijke zeep zonder toevoegingen als parfum. Desondanks ruikt de zeep heerlijk naar de Zweedse zomerzon.

Milieuvriendelijk en biologisch afbreekbaar

Reinigen met Polarsken is veiliger dan het gebruik van producten met oplosmiddelen, zoals terpentine. Doordat u het op allerlei manieren kunt toepassen, is het een zeer nuttig product om in huis te hebben. Wist u dat u het zelfs kunt gebruiken om ongewenste beestjes van uw planten te verwijderen? Gebruik hiervoor een verdunde oplossing en giet dit in een plantenspuit. Een echte alleskunner!

vlasbloemen lijnoliezeep
Vlasbloemen waar lijnoliezeep van wordt gemaakt

Verfreiniger voor alle soorten hout, ook geschikt voor stenen vloeren

Houtzeep Polarsken is te gebruiken op alle soorten hout: geïmpregneerd, geschaafd of geverfd. Ook zeer geschikt voor het reinigen van houten vloeren en poreuze (terracotta, zandsteen) en niet-poreuze steen (graniet, keramiek). De zeep verwijdert het vuil, terwijl een fijn laagje lijnolie op de vloer de ondergrond verzorgt en ervoor zorgt dat het vuil niet aankoekt. Polarsken houtzeep is speciaal aangepast voor loog en olie behandeld hout. Het reinigt mild en geeft het oppervlak een extra bescherming en een plezierig oppervlak.

Lijnoliezeep houtzeep schoonmaken
Houten tafel schoongemaakt met lijnoliezeep Polarsken

Verfreiniger Polarsken gebruiken

1. Voor het schoonmaken van te schilderen ondergronden

Polarsken werkt ideaal voor het schoonmaken van houten ondergronden die u gaat verven, zoals schuttingen of tuinhuizen. Meng 1 dopje van de fles met met 3 liter warm water. Wilt u een kleiner sopje aanmaken, dan kunt u een mengverhouding van 1 op 20 tot 1 op 40 aanhouden. Zorg dat de zeep goed is opgelost in het water door even te roeren. Met dit sopje kunt u de ondergrond inspuiten of met een borstel opbrengen. Circa 10 minuten laten intrekken, borstelen en daarna met ruim water afspoelen. U geeft uw hout op deze manier weer een proper uitzicht doordat u het ontdoet van vuil en groene aanslag. Zo hecht uw verf straks heel mooi.

Als u last heeft van zwarte puntjes, oftewel "het weer", dan kunt u overwegen om een zwaarder middel te gebruiken zoals een antischimmel voor het verven, lees meer over het bestrijden van schimmel.

2. Voor het schoonmaken van verfborstels en kleding

U verfborstels en kleding reinigt u eenvoudig met verfreiniger Polarsken. Let er wel op dat u reinigt als de verf nog nat is. Ingedroogde verf krijgt u niet meer uit uw kleding. Meng de zeep met water, gebruik een dopje op 3 liter water. Werk het sopje in de borstels of het kledingstuk en spoel goed na met warm water. Herhaal dit proces indien nodig. U kunt de zeep ook onverdund aanbrengen op kleding of verfborstels voor een grondige reiniging. Spoel goed na met ruim water of was kleding in de wasmachine.

3. Voor het zepen van vloeren

U kunt ook prima hout zepen als conservering met lijnoliezeep Polarsken. Binnenmeubelen en houten vloeren lenen zich er bijvoorbeeld erg goed voor. Het hout bleekt en krijgt en heel mooie tint. De lijnolie geeft het hout daarnaast een verzorgend laagje. Een "såpat" gezeepte vloer geeft een heel natuurlijk patina.

Eigenlijk loogt u het hout, want de houtzeep maakt het hout alkalisch (= loog). Een gezeepte vloer is wel iets bewerkelijk, want hij moet goed bijgehouden worden. Dit is echter niet veel werk: 3 tot 5 maal behandelen met met een sopje, laten drogen en klaar. Zie ook: Zepen en logen van het hout.

Veelgestelde vragen over verfreiniger Polarsken

Verfreiniger voor of na het schuren gebruiken?

De verfwijsheid luidt dat u eerst moet reinigen en daarna begint met schuren. Reden hiervoor is dat u vuil anders juist in de poriën van uw hout schuurt. Daarnaast gaat uw schuurpapier minder lang mee als het ook vet en vuiligheid moet schuren. Aan de andere kant zul u ook na het schuren schoon moeten maken, aangezien u het schuurstof nog dient te verwijderen na het schuren. Ons advies is: bekijk uw situatie goed en bepaal wat voor u de beste volgorde is. Bij heel vuil hout is eerst schoonmaken logischerwijs aanbevolen.

Hoe gebruik ik lijnoliezeep als verfreiniger?

Maak een sopje: verdun lijnoliezeep Polarsken met warm water en roer goed door totdat de zeep volledig opgelost is in het water. Als mengverhouding kunt u 1 deel lijnoliezeep op 20 of 40 delen water aanhouden. Breng het sopje aan met een schoonmaakborstel en laat even intrekken, zo ongeveer 10 minuten. Schrob uw hout vervolgens schoon en spoel na met water.

Waarom lijnoliezeep als verfreiniger gebruiken?

Lijnoliezeep is een natuurlijke reiniger, vriendelijk voor het milieu en prettig in gebruik. Daarnaast wordt uw hout tegelijkertijd verzorgd door de lijnolie, wat uw hout direct een prettige aanblik geeft. Uw hout wordt proper en is geschikt om geverfd te worden.

Waar wordt lijnoliezeep Polarsken gemaakt?

De lijnoliezeep van Moose Färg wordt geproduceerd in Zweden. Het wordt gemaakt van Zweedse lijnzaadolie.

Is lijnoliezeep milieuvriendelijk?

Lijnoliezeep Polarsken is een volledig natuurlijk product zonder toevoegingen zoals parfum. Desondanks ruikt de zeep heerlijk naar de Zweedse zomer. Het is vriendelijk voor het milieu en biologisch afbreekbaar.

Lijnoliezeep bestellen?

Verfreiniger lijnoliezeep uit Zweden
Lijnoliezeep Polarsken

Wilt u persoonlijk deskundig advies?

Contacteer ons per e-mail of bel +316 55 333 165
of lees onze uitgebreide schildertips.
Vraag een gratis kleurenkaart aan.