Home / Kleurloze transparante impregnering

Storuman Skydd | Transparante impregnering voor hout

Wilt u uw hout beschermen en de mooie houtkleur langer vasthouden? Neem dan Storuman Skydd transparante impregnering. Skydd haalt de nerf naar voren en laat de houtkleur nog beter uitkomen.

Daarnaast beschermt de transparante impregnering uw hout tegen tegen weersinvloeden. Het hout wordt verzorgd en is beschermd tegen indringing van water maar blijft qua uitstraling zichzelf.

Vergeelt niet, maar houdt u er rekening mee dat in de zon vergrijzing van uw hout niet te voorkomen is. Ideale transparante impregnering voor de binnenkant van uw tuinhuisje, voor een red cedar betimmering of een houten plafond van uw veranda of slaapkamer.

 • Kleurloze impregnering voor alle soorten hout
 • Vertraagt de vergrijzing (let op: herhalen na ongeveer 1 jaar)
 • Brengt gemakkelijk aan
 • Haalt de houtnerf op
 • Oplossmiddel-arm, ruikt aangenaam

transparante beits
Storuman Skydd aan de binnenkant, gecombineerd met Vasa Svart

Op zoek naar een beschermende, kleurloze impregnering?

Onze producten zijn op voorraad en worden doorgaans binnen 4 werkdagen geleverd. Leest u ook de ervaringen van onze eerdere klanten:

Skydd laat uw hout leven

Skydd laat uw hout echt het hout zijn. Het haalt de houtstructuur net wat mooier naar boven, waardoor het hout heel natuurlijk blijft ogen. Het vormt geen afsluitende laklaag over uw hout, maar trekt in het hout. Storuman Skydd is een emulsie van drogende olie en water. De druppeltjes dringen ín de houtporiën en harden daar vervolgens uit.

Doordat Skydd in het hout dringt wast het er - eenmaal goed doorgedroogd - niet af. Hierdoor biedt het blijvende bescherming tegen weersinvloeden van buitenaf. Tegelijkertijd wordt het hout waterafstotend. Regendruppels parelen op het hout, terwijl vocht uit het hout naar buiten kan blijven treden. Het hout kan als het ware blijven "ademen".

Doordat Skydd in het hout trekt kan het hout blijven werken (krimpen, uitzetten, scheuren) onder invloed van vochtverschillen, zonder dat de verflaag barst of gaat bladderen. Het werkt als het ware met uw hout mee!

Floris Mokveld, Roermond (NL) "...De kleur van Douglas hout wilden we graag milieuvriendelijk behouden. We kwamen toen uit bij Moose Färg verf. Milieuvriendelijk vanuit Scandinavië waar veel met hout wordt gebouwd. Elk jaar een laagje “zonnebrand” en de kleur blijft behouden." Lees gehele review .

transparante impregnering
Skydd aangebracht op de onderste helft van het hout
De daklijsten van deze overkapping verkleuren eerder omdat ze meer UV straling opvangen

Over het behouden van houtkleur

Een veel gewenst effect is het zo lang mogelijk behouden van de originele houtkleur. Het is goed om u te realiseren dat hout altijd zal vergrijzen onder invloed van de zon.

Met Storuman Skydd kunt u de vergrijzing van het hout vertragen, maar niet tegenhouden. Bij een transparant product zoals Storuman Skydd zult u de behandeling buiten regelmatiger moeten herhalen voor een optimaal effect. In de zon zal de vergrijzing het winnen, zeker in de felle zon en bij liggende delen kan dat al binnen een jaar het geval zijn. Na-behandelen helpt dan en in de felle zon is dit zeker één ke per jaar nodig, soms nog vaker.

De olie in Storuman Skydd zal de duurzaamheid van het hout blijven versterken, maar de houtcellen zullen wel gaan vergrijzen. Vergelijk de werking van Storuman Skydd met zonnebrandmiddel: het hout moet regelmatig weer worden ingesmeerd. Binnen is dit niet nodig en ook niet in de schaduw. Daar kan het zeker 5 - 10 jaar mee!

Direct transparante beits bestellen?

Storuman Skydd verwerken

De verwerking van Skydd is zeer eenvoudig: u kwast het hout in met een verfborstel en laat dit goed doordrogen. Storuman Skydd is oplosmiddelvrij, zodat het heel aangenaam is om mee te werken. Het verspreidt namelijk geen vervelende verfgeur. Hierdoor is de verf ook erg geschikt on binnenshuis te verwerken.

De structuur is melkachtig, zodat het goed gedoseerd kan worden. U ziet waar u de verf al heeft aangebracht. Bij drogen trekt deze melkachtige uitstraling vanzelf weer weg.

 1. Ondergrond gereedmaken

  Storuman Skydd is transparant. Dit betekent dat de ondergrond volledig zichtbaar blijft nadat u het product aangebracht heeft. Zorg dus voor een kale en schone ondergrond voordat u gaat schilderen, anders ziet u dit naderhand terug.

  Oude verfresten verwijdert u en reinigen doet u met een zachte zeep, bijvoorbeeld lijnoliezeep Polarsken. Een goed ontvette ondergrond is van groot belang voor de hechting van Skydd. Voornamelijk vers geïmpregneerd hout en houtwerk binnenshuis moet goed ontdaan worden van vet-achtige stoffen en vuil.

 2. Eventueel grof opruwen

  Skydd hecht goed op ruw hout. Voelt uw hout glad aan? Zorg er dan voor dat u het hout opruwt voordat u gaat verven. Wanneer de hechting goed is, beschermt Skydd het hout goed en langdurig tegen indringing van vocht en andere invloeden van buitenaf. Gebruik voor het opruwen grofkorrelig schuurpapier met korrel 80.

 3. Roeren en verdunnen

  Roer de verf voordat u gaat verven goed door met het bijgeleverde roerstokje.

  Bij bezaagd, geschaafd en zeer droog hout kan bij de eerste behandeling water worden toegevoegd om de impregnering in het hout te vergemakkelijken (5 - 10% verdunnen). De beits kan zo dieper in het hout dringen. Voor multiplex en andere losvezelige ondergronden brengt u Storuman Skydd onverdund aan.

 4. Skydd aanbrengen

  Breng Skydd bij voorkeur aan met een blokborstel. Breng dun aan: u bereikt een duurzamer effect met twee dunne lagen die u tussendoor goed laat doordrogen, dan één dikke laag. Na het doordrogen van de eerste laag is goed zichtbaar waar nog extra moet worden geverfd. De melkachtige uitstraling van Skydd verdwijnt wanneer de verf doordroogt.

  Het is af te raden om buiten te verven bij een temperatuur onder 12 °C. De droogtijd wordt dan te lang, waardoor de kans groot wordt dat een bui de verf eraf spoelt voordat deze volledig uitgehard is. Zorg dus voor een minimale verwerkingstemperatuur van 12 °C en kies een aantal opeenvolgende droge dagen uit. Bij een temperatuur van 20 °C is de eerste verflaag na circa 6 uur droog en kunt u de tweede laag aanbrengen.

 5. Borstels reinigen

  Na gebruik van Skydd kunt u uw verfborstels direct uitspoelen met water, zodat u deze op een later moment nog eens kunt gebruiken. Masseer eventueel wat onverdunde lijnoliezeep op de borstels en spoel uit om uw borstels extra grondig te reinigen.

Bestel de genoemde producten direct:

Kleurloze impregnering van liggend hout

Als alternatief voor Skydd buiten kunt u ook waterafstotende behandeling Pansar overwegen. Pansar is een zeer geschikte keuze voor liggend hout, zoals houten vlonders. Pansar is geen beits of lak, maar een kleurloze behandeling op basis van nano-deeltjes. Het beschermt liggend hout tegen de indringing van vocht. Let wel op: Pansar is een tweestapsbehandeling die aandacht vergt bij het aanbrengen. Lees onze uitgebreide pagina over Pansar of neem contact met ons op om advies in te winnen over de verwerking van Pansar op uw houtsoort.

waterafstotende vlonder
Vlonder behandeld met nano-coating Pansar

Wilt u persoonlijk deskundig advies?

Contacteer ons per e-mail of bel +316 55 333 165
of lees onze uitgebreide schildertips.
Vraag een gratis kleurenkaart aan.