Home / Kleurloze transparante impregnering

Kleurloze transparante impregnering

Storuman Skydd voor binnen is oplosmiddelvrij

Wilt u de mooie houtkleur langer vasthouden, neem dan Storuman Skydd kleurloze transparante impregnering. Skydd haalt de nerf naar voren en laat de houtkleur nog beter uitkomen en beschermt tegen weersinvloeden. Het hout wordt verzorgd en beschermd tegen indringing van water maar blijft zichzelf. Vergeelt niet (in de zon is vergrijzing echter niet te voorkomen….). Ideale transparante impregnering voor de binnenkant van uw tuinhuisje, voor een red cedar betimmering of een houten plafond van uw veranda of slaapkamer.

Kleurloze transparante impregnering bestellen? Voor prijzen klik op: Storuman Skydd

Als alternatief buiten kunt u beter Pansar gebruiken

Kleurloze transparante buitenbeits impregnering

Larix schutting Tuinafscheiding behandeld met Pansar deur Bohus Blå Moose F.

Storuman Skydd vormt geen lak laag over het hout, haalt de houtstructuur naar voren.

Storuman Skydd is een emulsie van drogende olie. De druppeltjes dringen in de houtporiën en harden daar uit. Het wast er dus niet af en biedt blijvende bescherming en impregnering tegen weersinvloeden en vertraagt vergrijzing door UV. De werking van Storuman Skydd is veel langduriger dan van houtolie. Olie wast van het hout af terwijl Skydd zich hecht aan het hout.

Storuman Skydd is oplosmiddelvrij, zodat het heel fijn is om mee te werken en goed is voor onszelf en onze omgeving. Ideaal dus voor binnengebruik. Het is wat melkachtig zodat het goed gedoseerd kan worden. Je ziet wat je verbruikt, daarna trekt het weg.
Kleurloze transparante impregnering bestellen? Voor prijzen klik op: Storuman Skydd

Ook is het natuurlijk mogelijk de kleurloze transparante Storuman Skydd te tinten met bijvoorbeeld Norrland Vit of een andere Moose kleur. Maar ook alle andere watergedragen pigmenten kunt u gebruiken om een tint aan deze kleurloze transparante impregnering te geven. Ook kunt u dan Moose Dimma gebruiken, de zwaarder getinte versie “wash”.

Larixplank met kleurloze impregnering.jpg

Larix plank met en zonder Storuman Skydd

Boven: larixplank rechts met Storuman Skydd, links zonder (streep links geverfd in Kiruna Grå).

Voor multiplex en andere losvezelige ondergronden moet Storuman Skydd onverdund worden toegepast, op bezaagd en geschaaf hout kan bij de eerste behandeling wat water worden bijgemengd om de impregnering te vergemakkelijken. Laat de eerste laag goed doordrogen dan is goed zichtbaar waar nog extra goed moet worden geverfd.

In de zon regelmatig herhalen!

Bij een transparant product zoals Storuman Skydd zult u de behandeling buiten regelmatiger moeten herhalen voor een optimaal effect. In de zon zal de vergrijzing het winnen, zeker in de felle zon en bij liggende delen kan dat al binnen een jaar het geval zijn. Nabehandelen helpt dan en onder deze omstandigheden is dit zeker 1x per jaar nodig (of soms nog vaker). Of neem Pansar!.

De olie in Storuman Skydd zal de duurzaamheid van het hout blijven versterken maar de houtcellen zullen wel gaan vergrijzen. Vergelijk de werking van Storuman Skydd met zonnebrandmiddel, het hout moet regelmatig weer worden ingesmeerd. Binnen is dit niet nodig en ook niet in de schaduw daar kan het zeker 5 – 10 jaar mee. Storuman Skydd impregnering kunt u op dezelfde manier gebruiken als Moose F. Prima voor buiten maar zeker ook voor binnen betimmeringen. Kan altijd weer worden overgeverfd met een andere verf.

Ideaal om met Moose Gråning vergrijsd hout op te halen en tegen verder vergrijzen te beschermen.

Kleurloze transparante impregnering van hout:

Als alternatief voor Skydd buiten neemt u Pansar: Zeer geschikt voor red cedar, oregon pine, douglas

Blootgesteld aan weer en wind verweert Western red cedar vrij snel het krijgt een zilvergrijsachtige kleur en wordt vervolgens zwartig. Veel mensen vinden dit niet mooi. Volledig tegenhouden van de vergrijzing zal echter niet lukken, vertragen wel. Met Storuman Skydd kleurloze impregnering wordt de vergrijzing sterk geremd en blijft het hout langer mooi.

Direct PANSAR bestellen? Klik hier: waterafstotende behandeling van hout