Home / Dekkende beits van Moose Färg | Duurzaam en ademend

Dekkende beits van Moose Färg | Duurzaam en ademend

Moose Färg dekkende beits trekt in het hout. Daardoor vormt ze geen afsluitende film over het hout. Ook kan er geen vocht onder kruipen, zodat de verf niet afbladdert. Onderhoud is zeer eenvoudig, gewoon schoonmaken en weer een nieuw laagje geven met Moose Färg verf.

Kan direct op het hout worden aangebracht, een grondverf is niet nodig. Meestal zijn twee behandelingen voldoende voor een duurzaam resultaat, Moose Färg is bij wijze van spreken zijn eigen grondverf. Kan ook worden aangebracht op geïmpregneerd hout en hout dat reeds gebeitst is

 • Volledig mat, Zweedse kleurenpalet
 • Vormt geen afdekkende filmlaag over het hout, maar heeft een open structuur
 • Hout blijft zijn robuuste uitstraling behouden: houtstructuren blijven zichtbaar
 • Gemakkelijk aan te brengen en in onderhoud
 • Ecologisch verantwoord, milieuvriendelijk en bijzonder duurzaam
 • Twee typen dekkende beits: Moose F en Moose RDM

Moose Färg dekkende beits bestellen?

Dekkende beits Siljan Blå

Onze producten zijn op voorraad en worden doorgaans binnen 4 werkdagen geleverd. Leest u ook de ervaringen van onze eerdere klanten:

Over Moose Färg dekkende beits:

Dekkende beits Moose F

Moose F is een fijne dekkende beits die gebaseerd is op de eeuwenoude Zweedse receptuur. Het heeft zijn basis in water, maar wordt versterkt met gemodificeerde, natuurlijke lijnolie. Hierdoor wordt het indringen van vocht bemoeilijkt, maar kan het er wel uit blijven treden. Bevalt in Zweden al eeuwen als praktische, fraaie en betaalbare verf.

Deze dekkende beits is te gebruiken voor allerlei toepassingen. Denk aan uw blokhut, schuur, schutting, garage of houten huis. Dankzij de diervriendelijke samenstellingen ook bijzonder veilig te gebruiken voor dierenverblijven.

Moose F is geschikt voor alle houtsoorten: reeds gebeitst of geverfd, glad geschaafd en geïmpregneerd, thermisch behandeld en Red Cedar. Let u wel op de juiste voorbewerking per toepassing en houtsoort. Lees onze schildertips. Een grondlaag aanbrengen is niet nodig, Moose F is zijn eigen grondverf.  

dekkende verf
Moose F

Dekkende beits Moose RDM

Moose RDM is een sterke dekkende beits speciaal geschikt voor harde en gladde oppervlakten die wat meer te verduren hebben. Denk aan raamkozijnen, deuren en meubels. Ook geschikt voor betimmeringen die reeds geverfd zijn.

Geschikt voor hout dat niet uitzet, krimpt of scheurt onder wisselende omstandigheden, oftewel ondergronden die dimensionaal stabiel zijn. Moose RDM bevat namelijk meer olie en pigment dan Moose F, het is als het ware een ingedikte versie van Moose F. Door deze extra dekkracht zeer geschikt voor meubels en deuren.

Geeft hetzelfde fraaie matte resultaat als Moose F en kan hierdoor goed gecombineerd worden met Moose F. Zo kunt u bijvoorbeeld uw tuinhuis verven met Moose F en de windveren - die veel te verduren hebben in weer en wind - afwerken met Moose RDM. Moose RDM heeft een grondlaag nodig: hiervoor kunt u Moose F gebruiken of een sterk verdunde laag Moose RDM.

Moose RDM

Lees de ervaringen anderen die Moose Färg gebruikten: Klantervaringen


De originele Moose Färg dekkende beits kleuren

Moose Färg verf is verkrijgbaar in unieke, Zweedse kleuren die volledig mat zijn. Doordat het matte karakter geen zonlicht weerspiegelt oogt een geverfd oppervlak zeer rustig en prettig. Door de metamerie van de kleuren ogen ze daarnaast op ieder moment van de dag weer anders. Wilt u de kleuren in het echt beoordelen, bestel dan een proefmonster of vraag een gratis kleurenkaart aan.

 • Falu Röd

  Zweeds rood Moose Färg Falu Röd (Zweeds rood)
 • Vasa Svart

  Diepzwart

  Moose Färg Vasa Svart (Diepzwart)
 • Blytungs Grå

  Loodgrijs

  Blytungsgrå (Loodgrijs)
 • Bohus Blå

  Zweeds Blauw

  Moose Färg Bohus Blå (Zweeds Blauw)
 • Ljus Blå

  Lichtblauw

  Moose Färg Ljus Blå (Lichtblauw)
 • Kiruna Grå

  Parelgrijs

  Moose Färg Kiruna Grå (Parelgrijs)
 • Skiffer Grå

  Leisteengrijs

  Moose Färg Skiffer Grå (Leisteengrijs)
 • Dalarna Grön

  Zweeds groen

  Moose Färg Dalarna Grön (Zweeds groen)
 • Amal Grön

  Zachtgroen

  Moose Färg Amal Grön (Zachtgroen)
 • Skåne Gul

  Zweeds geel

  Moose Färg Skåne Gul (Zweeds geel)
Alle kleuren bekijken »

Dekkende beits kleuren in het echt zien?


Toepassingen en voorbeelden Moose F:

Wilt u uw persoonlijke Moose Färg kleurcombinaties proberen? Maak dan uw eigen kleurencombinaties.

Bekijk meer voorbeelden.


Advies voor het aanbrengen van Moose F

Verven met Moose F is kinderlijk eenvoudig: het smeert makkelijk uit en u hoeft niet bang te zijn voor kwaststreken. Voor een goede hechting is het wel van belang om de juiste voorbewerking toe te passen. Hieronder een advies voor een mooi en duurzaam resultaat met Moose F.

 1. Ondergrond bekijken

  De ondergrond bepaalt de voorbewerking. Is het hout onbehandeld? Ideaal, dan kunt u zo aan de slag. Uiteraard op voorwaarde dat het hout schoon is.

  Zit er al een verflaag op? Dan dient u bladderende verfresten te verwijderen en goed vastzittende verfresten grof op te schuren (zie stap 3).

  Laat heel vers en pas geïmpregneerd hout bij voorkeur eerst even staan. Denk aan enkele maanden tot een half jaar. Het hout gaat nog flink werken en het impregneermiddel komt nog uit het hout zetten. Wilt u het hout wel alvast voorzien van een beschermlaag, dan kunt u - na goed ontvetten - de eerste laag alvast dun aanbrengen en de tweede laag na enkele maanden tot een half jaar.

 2. Schoonmaken

  Hout dient schoon te zijn vooraleer u het gaat verven. Een watergedragen verf zoals Moose F gaat niet goed samen met vettigheid en vuil. Zorg er dus voor dat u uw hout goed schoonmaakt, bijvoorbeeld met een sopje van lijnoliezeep Polarsken.

 3. Grof schuren

  Moose F hecht goed op ruw hout, hierbij hoeft u niet te schuren. Gladgeschaafd hout ruwt u op met een grove korrel om de hechting te bevorderen. Gebruik hiervoor korrel 80.

  Geverfd hout? Goed vastzittende verfresten schuurt u ook op met korrel 80, totdat de verflaag niet meer glad en glanzend is.

 4. Verven

  Bekijk vooraleer u buiten gaat verven het weerbericht. Een minimale dagtemperatuur van 12 tot 15 graden is vereist. De verf heeft tijd nodig om uit te harden, zorg dat er voor die tijd geen regen over de verf komt. Boven de 20 graden en bij lage luchtvochtigheid is het hout met twee dagen uitgehard.

  Gaat u aan de slag? Verdun de verf dan met 5 tot 10% water. Dat is ongeveer een kopje op een 4 liter emmer verf. Roer de verf goed om vooraleer u begint met verven. Het aanbrengen van een grondlaag is bij Moose F niet nodig. Moose RDM heeft wel een grondlaag nodig.

  Breng Moose F dun aan met een blokborstel. Laat goed drogen alvorens u de tweede laag aanbrengt. Hoe snel dit is, hangt af van de temperatuur en de luchtvochtigheid. Met de tweede laag maakt u de verf dekkend.

 5. Verf bewaren

  Moose F is mits goed bewaard lang houdbaar. Bewaar de verf luchtdicht en op een koele, droge plek waar de temperatuur niet onder de 5 graden Celcius komt. Vorstvrij bewaren is erg belangrijk, anders gaat de verf kapot. Ongeopend is de verf tenminste 2 jaar houdbaar.

  Gaat u een opengebroken pot bewaren, zorg er dan voor dat u tijdens het verven niet direct met de verfborstel in de pot gaat. Zo voorkomt u dat er bacteriën in de verfemmer komen. Gebruik liever een werkbakje om de verf in uit te schenken.


Gemakkelijk in gebruik en onderhoud

Het verwerkt eenvoudig want penseelstreken vallen weg door het matte effect. Bijwerken in het Belgische klimaat circa om de 4 a 5 jaar. Bovendien is het onderhoud is erg gemakkelijk want u hoeft niet te schuren. U hoeft het hout alleen schoon te maken met een sopje van bijvoorbeeld Polarsken lijnoliezeep en water. Licht inspuiten en daarna met de tuinslang afspoelen. Daarna kunt u het oppervlak weer opnieuw behandelen met 1 laag dekkende beits van Moose Färg.

Dekkende beits
Moose Färg dekkende beits bladdert niet.

Beoordelingen over dekkende beits Moose F


Veelgestelde vragen over dekkende beits:

Wat is het verbruik van Moose Färg dekkende beits?

Met een 4 liter emmer Moose F verft u 20 tot 24 m2 dekkend. Dekkend wil zeggen dat de verbruiken zijn berekend per 2 behandelingen. Het verbruik bij Moose RDM is circa 18 m2 dekkend per 2 liter emmer. Dit is een inschatting, het exacte verbruik hangt af van de ondergrond en of het hout sterk zuigt of niet.

Hoe kan het dat Moose Färg beits niet bladdert?

De vochtregulerende beits van Moose Färg trekt in het hout in plaats van er een verflaag op te leggen. Een oorzaak van bladderen is een verlies aan hechting met als gevolg vocht dat onder de verflaag komt. Bij Moose Färg verf kan er geen verf onder de verflaag komen, omdat de verf vochtdoorlatend is het hout dus niet afsluit. De kans op bladderen is daardoor nihil.


Wilt u persoonlijk deskundig advies?

Contacteer ons per e-mail of bel +316 55 333 165
of lees onze uitgebreide schildertips.
Vraag een gratis kleurenkaart aan.