Schuur verven

Wilt u een schuur verven?

Een schuur is vaak gebouwd van vuren en grenen, hout dat “werkt”; door vocht en temperatuurverschillen krimpt het hout en zet het uit. Dit stelt speciale eisen als u een schuur gaat verven. Schuur verven? Moose Färg is speciaal ontwikkeld om uw schuur te verven: honderden jaren ervaring!

Lees over de ervaringen van klanten, die Moose Färg gebruikten… Klantervaringen

Schuur verven? Let op: conventionele houtverf vormt een film over het hout. Door het krimpen en uitzetten zal zelfs de beste elastische verf op den duur gaan bladderen. Moose Färg is voor dit soort hout gemaakt en het bevalt in Zweden al eeuwen als praktische, fraaie en betaalbare oplossing. De ideale houtverf om een schuur te verven.

Moose Färg houtverf om een geimpregneerd hout en red cedar schuur te verven

Om een standaard Nederlandse schuur te verven  van ca. 3 x 4 meter grond oppervlak heeft u 3 emmertjes van 4 liter nodig, 2 kleur en 1 contrast kleur. U zult meestal 2x moeten verven en aan het eind van het seizoen nog even bijwerken.

Wilt u Moose Färg kleurcombinaties proberen, maak uw eigen kleurcombinaties

Als het nieuw is en geimpregneerd geef het hout dan even de tijd om te ademen voor het schuur verven. Het impregneermiddel zweet vaak uit. Als u het nog in elkaar moet zetten is het verstandig om eerst de mes en groef te schilderen en evt een eerste dunne laag. Dat voorkomt krimp en uitzet naden en conserveert ook de mes en groef het beste.

Denkt u er ook aan uw spijkers even in te smeren met lijnolie? Dat voorkomt roesten en vochtindringing, ook als u met roestvrijstalen spijkers werkt. En zeker als u de spijkers niet hamert maar erin schiet. Schietpistolen maken een groter gat en dat moet u opvullen!

Moose F is ook geschikt voor reeds geschilderd hout mits de ondergrond goed wordt voorbehandeld. Maak het hout goed schoon, bv met een hoge druk waterspuit en Polarsken lijnoliezeep. Gebruik de spray stand zodat de houtstructuur niet wordt beschadigd en spuit eerst even in met een sopje van groene zeep. Let erop dat u niet in bv. de isolatie spuit.

schuur verven

Schuur verven Vasa Svart

Geïmpregneerd hout van uw schuur te verven.

Ook als het hout al geimpregneerd of geverfd of gebeitst is zorgt de extra toevoeging in Moose F voor het beste resultaat. Het veelgehoorde gerucht dat watergedragen verf niet toepasbaar is over oplosmiddelgedragen verf is niet juist. Het hangt enorm van de verfsoorten af of ze elkaar verdragen. F type is in het overgrote deel goed te gebruiken MITS de voorbehandeling goed wordt gedaan (ruw schuren, vetvrij schoonmaken, 1e laag goed laten doordrogen).

In sporadische gevallen blijkt de ondergrond toch niet verenigbaar, dat is goed te zien als het F type figuurtjes trekt (dit is een oppervlaktespannings effect). Dan lukt het echt niet. Komt niet vaak voor maar bv Sikkens Amerol hecht niet. Even proberen is het beste.

Zweeds-rood-Terapel

Schuur verven Falu Rood en Vasa Svart

Schuur verven en schimmel

Als u een schuur wilt verven, behandel dan waar dat nodig is ook tegen het weer, dat is een schimmel. . Het weer houdt niet van Chloor. Schuur glanzende oppervlakken. Voorkom dat u grote stukken kaal hout heeft en grote stukken geverfd. Door het verschil in dampdoorlatendheid kan dat later zichtbaar worden.

Schilder vervolgens de eerste laag met water verdund (ca. 10%) met een blok kwast zodat u goed in de kieren en gaten komt. Zet de tweede laag op als de eerste laag goed doorgedroogd is. Bij geverfd hout kan dat een dag duren maar bij een mooie zonnige droge dat is dat al na 2 uur het geval. U merkt het zelf als de tweede laag de eerste weer oplost, dan moet u nog even wachten. Grondverf is niet nodig, Moose Färg is zijn eigen grond. Niet schuren tussen de lagen, dat is niet nodig en zelfs onwenselijk.

 

Schuur verven en droogte/vochtgehalte van het hout.

Het kan zijn dat het hout te droog is (als het heel warm en droog is geweest). Bevochtig het hout dan voor het schilderen licht. Als het hout te vers is zit er nog vocht in het hout, ideaal is luchtdroog, 17.9 % vocht. Vers hout bloedt en de sappen kunnen door de verf heen slaan. Dat is overigens niet zo erg want u kunt het naderhand prima weer overschilderen

Loop aan het eind van het seizoen of na de winter het schilderwerk nog even na. De verf zuigt erg in het oppervlak en het is mogelijk dat u niet alle vlakken even goed heeft geraakt. U kunt dan nog even bijwerken of even helemaal licht overkwasten, daar zit u niks van en zorgt voor een optimaal resultaat voor de komende jaren als u uw schuur wilt verven.

Direct verf bestellen? Klik hier

 

schuur verven

Loodzwart met wit: Supermooi!