Home / Krijtverf en het alternatief: Moose Färg

Krijtverf en het alternatief: Moose Färg

Moose Färg is een waterverdunbare matte verf met de look van krijtverf.

Speciaal ontwikkeld om onbehandelde en geverfde muren te voorzien van een prachtige matte kleurlaag. Met krijtverf geeft u muren een uitstraling zoals in vroegere tijden werd geschilderd. Toen werd er veel krijt in verven gebruikt omdat dit een goedkope natuurlijke grondstof was. Het nadeel daarvan is dat het de verf kwetsbaar maakt. Moose Färg werkt met met andere vultstoffen zoals (jawel!) tarwe en rogge meel waardoor naast een robuuste verf ook een unieke diffuse lichtuitstraling ontstaat. Moose Färg is sterker, buitenkwaliteit, die ook binnen toepasbaar is.

Moose Färg is geheel ecologisch en bevat (praktisch) geen oplosmiddelen dus is binnen erg goed toepasbaar voor muren en meubels. Voor hout maar ook voor gipsplaat, beton, steen, behang en stuc. Gebruik bij deze laatste ondergrond wel een isoleer of primer anders verbruikt u erg veel verf omdat de ondergrond dan sterk zuigt.

Wilt u Moose Färg krijtverf bestellen, bestel online in de webshop. Moose Färg producten zijn doorgaans binnen drie werkdagen bij u thuis. 

krijtverf

Voor de kleuren worden zogenaamde aardverfstoffen gebruikt.

De pigmenten worden in Zweden uit de grond gehaald en leken bijvoorbeeld oker uit de Provence en omber en sienna uit Italië. het geheel werd dan met een bindmiddel zoals lijnolie, kalk. krijt of gelatine gemengd. er ontstonden zo prachtige kleuren.

Verschillen tussen krijtverf en Moose Färg

Moose Färg heeft de diffuse matte lichtverstrooing en zo komt de matte look beter uit. Anders dan krijtverf vloeit Moose Färg erg gemakkelijk uit en vult niet op. Het “staat” dus niet. Doorschuren is erg gemakkelijk.

Moose Färg is toepasbaar buiten voor onbehandeld, geschilderd en geïmpregneerd hout, red cedar maar ook binnen voor plafonds, muren van lichte stuc, behang en natuurlijk en betimmeringen van hout. Prachtig als alternatief voor krijtverf voor reeds geverfde of pas gestucte binnenmuren.

Moose Färg kan men gemakkelijk aanbrengen met kwast of vachtroller.