Home / Kleur verf beits kiezen en beoordelen

Kleur verf beits kiezen en beoordelen

Moose Färg is gebaseerd op eeuwenoude Zweedse verfrecept, waarin natuurlijke grondstoffen zijn gebruikt zoals stijfsel, lijnolie en aardpigment. Daardoor ontstaat de unieke matte uitstraling. Vele kleurcombinaties zijn mogelijk met Moose Färg want de kleuren zijn op elkaar afgestemd.

Moose Färg kleur verf beits kiezen en beoordelen

Het is belangrijk Moose Färg kleuren in verschillende soorten licht te bekijken. Bij direct zonlicht zijn ze helderder dan in de schaduw of binnenshuis. Bij hout is ook het vochtgehalte belangrijk: meer vocht geeft een iets donkerder kleur. De foto’s op de site geven daarom een goede indruk onder verschillende omstandigheden.

Daarnaast is er verschil in kleurwaarneming bij een klein en een groot oppervlak. Ook een aanwezige contrast kleur verf of beits maakt onze beoordeling weer anders. Kiruna Gå bijvoorbeeld lijkt grijzer als er wit als contrast wordt gebruikt. Ook de ruwheid van de ondergrond is van belang: een ruwer oppervlak geeft voor het oog een iets donkerder gevoel (terwijl de kleur meetbaar hetzelfde is).

Moose Färg kleur verf beits testen

Dat kunt u doen door gebruik te maken van het “inkleurhuisje” op de site: Maak uw eigen Moose Färg kleurcombinaties…

De typische Zweedse kleuren worden het best beschreven door het NCS van het Skandinaviska  Färginstitutet AB Stockholm. De menselijke kleurervaring kent vier bonte elementaire kleuren: rood, geel, groen en blauw. Met die vier zijn alle andere kleuren te verkrijgen  is niet mogelijk door een tegenstelling tussen de verfmenging  en de menselijke intuïtie. NCS beoogt die intuïtie te beschrijven en wordt vooral gebruikt door interieurarchitecten. De bekende  RAL is minder in staat de echte nuances weer te geven van een kleur verf of beits.

Alle Moose Färg kleuren verf beits zijn gemakkelijk onderling mengbaar.

U kunt alle kleuren als halftransparate wash versie (Dimma, mist) bestellen. Voor binnen toepassingen kunnen ook alle kleuren lichter gemaakt worden.

Als u uw eigen kleur verf beits wilt is dat ook mogelijk (meerprijs) evenals traditionele kleuren zoals monumentengroen (Victoria Gön, zeer donker groen) of “off black” (9011)  en bijvoorbeeld ook de National Trust heritage kleuren.

Direct bestellen? Klik hier

Hieronder ziet u hoe Moose Färg er uit ziet op bezaagd hout, klik op het plaatje om hem te vergroten:

kleur verf beits

De houtstructuur blijft behouden