Home / Kalkverf voor binnen en buiten

Kalkverf voor binnen en buiten

Moose Färg matte verf voor diverse ondergronden

Moose Färg is een sterke matte verf voor alle ondergronden. Kalkverf is bijzonder populair. Dat komt door het mooie matte effect dat dit soort verf oplevert. Moose Färg is een matte Zweedse verf, die een prachtig mat lichtverstrooiend effect geeft, vergelijkbaar met kalkverf maar een stuk sterker.

Bekijk voor prijzen van Moose Färg kalkverf onze webwinkel

Het principe van Moose Färg is al eeuwenoud.

Vroeger werd hout vaak geverfd met een mengeling van kalk, pigment en water. In Zweden werd dat vanouds gedaan met rogge en tarwemeel. Later werd lijnolie toegevoegd voor een betere hechting want de oorspronkelijke receptuur was alleen toepasbaar op ruw hout en gaf veel stof.

Nog later werd wat gemodificeerde natuurlijke olie toegevoegd (alkyd) voor de toepassing op gladde oppervlakken.

Kalkverf voor binnen en buiten

Kalkverf Ljusblå

Het verschil tussen Moose Färg met kalkverf

Moose Färg is in de eerste plaats een natuurlijke verf. Ze wordt vervaardigd uit water en meel, waardoor ze natuurlijk zeer milieuvriendelijk is. De verf is volledig recycleerbaar. Daarin ligt ook het grote verschil met gewone muurverven. Het bindmiddel van Moose Färg kalkverf is lijnolie en bij het F type en wat alkyd.

Bij andere muurverven is dat latex of acryl, synthetische stoffen dus. Als resultaat leggen ze als het ware een film op de muur. Ook worden daardoor gaatjes opgevuld zodat de struktuur van de ondergrond enigszins verdwijnt. Moose Färg kalkverf doet dat niet, die laat de muur vrij ademen. De struktuur van de muur blijft goed zichtbaar.

Anders dan kalkverf “staat” Moose Färg niet, het vloeit heel gemakkelijk egaal uit en vult niet op.

De matheid van kalkverf

Ook het effect dat u bereikt, is totaal anders. Om te beginnen is Moose Färg extreem mat. Dat zorgt voor een aparte sfeer en resultaat. De diffuse look, die vooral in klassieke en landelijke woningen erg mooi is. De kleur kan ook iets verschillen naarmate de lichtinval.

Wilt u Moose Färg kleurcombinaties proberen, test zelf onze kleuren.

Naast het bijzondere effect en het feit dat de verf milieuvriendelijk is, heeft Moose Färg nog meer te bieden. Zoals gezegd blijven de muren ademen. Vocht in de muur kan dus verdampen en blijft niet gevangen zitten, zoals dat bij de synthetische muurverven wel het geval is.

MooseFarg kalkverf kleuren