Home / Carboleum: Moose Färg ecologische carbolineum vervanger

Carboleum: Moose Färg ecologische carbolineum vervanger

Carboleum (ook wel carbolinem genoemd) is een teerhoudend product, dat uit aardolie (en soms ook steenkoolteer) werd gewonnen. Het werd ook wel koolteer genoemd. Door de polycyclisce aromatische stoffen PCA’s werden schimmels en rot veroorzakende organismen gedood. Hout dat met carboleum (carbolineum) werd behandeld heeft een doordringende geur en verweerd snel tot bruin.

Carbolineum geeft een dekkende, dikke dichte laag, met als nadeel dat het niet ventileert en het vocht in hout blijft opgesloten. De boktor eet het hout dan op en er blijft een dikke teerkorst over. Het voordeel van koolteer is dat het goedkoop is omdat het gaat om een restproduct.

Carbolineum: vanwege de EU wetgeving is Carboleum verboden.

Als u een goede ecologische vervanger zoekt van carboleum kunt u bij Moose Färg goed terecht. Vasa Svart Moose F type is een bijzonder plezierig product, dat gemakkelijk is aan te brengen, ook in de zon. Moose F ruikt aangenaam en bevat geen oplosmiddelen of andere schadelijke stoffen.

 

carbolineum

ecologische carbolineum

 

Moose Färg Vasa Svart carbolineum vervanger is intens diep zwart van kleur

Het beschermt het hout tegenweersinvloede zoals vocht indringing. Door het vochtregulerende karakter blijft het hout ademen, zodat houtrot wordt vermeden net als bij carboleum.

Moose F Vasa Svart carboleum vervanger bladdert niet en is zeer gemakkelijk te onderhouden. Als Vasa Svart verweert wordt het niet bruinig maar iets grijzer. Vasa Svart ecologische carbolineum is totaal mat, waardoor een rustige uitstraling wordt bereikt.

Bestel nu ecologische carboleum vervanger