Zweden reizen en reiservaringen

Wilt u meer achtergrond over mijn Zweden reizen of de reiservaringen neem vrijblijvend telefonisch contact op via 0224-217071 of 06-55333165. Gratis lezing bij uw vereniging of genootschap? Mail: info@moosefarg.nl

Våren kommer, de lente komt eraan

Hieronder sfeer impressies van de lente in Stockholm.

Met Pasen hangt met kleurige veertjes in de struiken, een herinnering aan de geseling van Jesus heb ik me laten vertellen. En de kinderen worden geschmincked met sproetjes en een blosje. Als je lief bent krijg je een kadootje. En natuurlijk Påskgodis; de Zweden zijn enorme snoepers.

Reistips: neem de SL Roslagsbanen naar Österskãr of eenzelfde treintje naar Saltsjöbadet (start bij T Bana station Slussen). Leuk ritje, direct aan zee, strand en mooie huizen. Ik trof ondermeer mooie voorbeelden van Ljusblå en Blytunga Svart.

Overal blije mensen in de zon en in Nordisk Kompaniet wordt het modernste en mooiste wat er is gekocht door hen, die het kunnen. Bij Slussen in de zon en toch nog maar even naar de wisseling van de wacht. Een mooie vertoning voor toeristen. En een kamer met uitzicht op Riddarfjorden, wat wil je nog meer.

Natuurlijk: Alces alces, de eland.

In het Zweeds älg en in het Canadees Engels Moose, naar de indiaanse benaming van dit inspirerende dier (“ritst bladeren af”) dat optreedt bij mijn verf. De Canadese dieren zijn overigens afstammeling van geimporteerde Scandinavische. Zouden ze nog Zweeds praten?

Om het nog wat ingewikkelder te maken: in het Canadees is een Elk weer een ander dier: de Wapiti, Cervus Canadiensis.

Een andere reiservaring in Zweden is veel kouder: Het noorderlicht, Aurora Borealis oftewel Norrskenen. Een onvergetelijker ervaring, alleen op de wereld onder de sterrenhemel en toch licht genoeg om de weg terug weer te vinden:

 

Aurora Borealis

Auroral Borealis

Wilt u persoonlijk deskundig advies?Jan Smit Moose Farg
Stuur een e-mail

Bekijk onze instructievideo
U kunt ook een gratis kleurenkaart aanvragen

This error message is only visible to WordPress admins

Error: No connected account.

Please go to the Instagram Feed settings page to connect an account.