Tuinhuis verven

Tuinhuis verven? Moose Färg, de ideale matte verf om uw tuinhuis te beschermen

Goed en regelmatig onderhoud is nodig om lang van je tuinhuis of blokhut te kunnen genieten. UV-stralen, temperatuurwisselingen, regen en wind hebben hun invloed op een  houten tuinhuis. Daardoor sterven de houtcellen aan het oppervlak af, waardoor het hout vergrijst. Omdat de hout eigen olie verdwijnt wordt het hout ook geleidelijk aan stijver. Daardoor wordt de kans op schuren en zelfs breken groter.

Tuinhuis of blokhut verven? Kijk naar de ervaringen van Belgische klanten met Moose Färg

Velen kiezen er dus voor om hun tuinhuis te schilderen met Moose Färg tuinhuis verf.
Bel voor meer informatie + 31 6 55 333 165

Direct bestellen? Klik hier: Moose Farg verf

Tuinhuis verven: tips om het goed te doen.

De wanden van tuinhuisjes zijn vaak gemaakt van vuren of grenen, al dan niet geimpregneerd of gewolmaniseerd. Dat ontvet je voor het verven met Polarsken natuurlijke lijnoliezeep. Nieuw hout schuur je op in droog met grofkorrelig schuurpapier voor het schilderen. Daarna kan Moose F (tuinhuis verf) direct opgebracht worden, er zijn altijd twee behandelingen nodig. Een grondlaag is niet nodig, Moose F kan direct op het hout worden aangebracht.

Een bestaande verflaag, die nog in goede staat verkeert heeft geen barsten en is niet geschilferd. Het is van groot belang dat de onderlaag ook later niet gaat schilferen. De oude laag controleer je dus goed en waar deze bladdert verwijder je alle los zittende verf volledig. Ook ontglans je de oude verf van je tuinhuis met grofkorrelig schuurpapier.  Schuur  in de richting van de houtvezel en verwijder en ontvet na het schuren het stof met een sopje. Laat het hout goed drogen, en ruw het daarna weer  lichtjes op, zodat het beschermingssysteem straks perfect hecht.

Een gemakkelijke alternatieve methode is behandeling met de hoge druk waterspuit. gebruik hiervoor de “spray” stand om de houtnerf niet te beschadigen. Het voordeel is dat u zowel schoonmaakt als licht opschuurt met de waterdruppels.

Lees hier meer schildertips buiten

tuinhuis verven

Tuinhuis verven Parelgrijs

Tuinhuis of blokhut schilderen? Er zijn drie soorten Moose Färg verf.

Meestal kies je voor een volledig dekkende matte verf om je tuinhuis te schilderen. Kies je voor Moose F blijf je de houtnerf wel zien, Moose Färg is geen lak maar zuigt in het hout zodat de houtstructuur van uw tuinhuis goed blijft uitkomt. Hout blijft hout.

De transparante kleurloze Moose Färg tuinhuis verf Storuman Skydd laat de houtnerf en houtkleur volledig zichtbaar en heeft geen kleur. Het tuinhuis krijgt een natuurlijke uitstraling, maar vereist wat meer onderhoud aan de zonkant. Deze transparante zonnebrandcreme moet regelmatig ververst. Vergrijzen voorkomen is aan de zonkant niet mogelijk. Aan de binnenkant van uw tuinhuis en in de schaduw is dit wel het geval en kunt u de houtkleur jarenlang behouden.

Half transparante verf is eigenlijk een soort wash: Dimma, dat geeft een kleur waas over het hout en bijzonder geschikt voor de binnenkant van uw tuinhuis of blokhut e schilderen.

Wilt u Moose Färg kleurcombinaties proberen? Maak uw eigen Moose Färg kleurcombinaties…

tuinhuis-verven

Tuinhuis, Bohus blauw met Norrland wit

Thuinhuis schilderen: onderhoud en duurzaamheid

Wil je je tuinhuis verven met dekkende, transparant en half transparante verf? Moose Färg verf voor je tuinshuis laat de houtnerf toch nog zien en vormt geen film over het hout.

Moose Färg tuinhuis verf garandeert een langere bescherming en vergt minder onderhoud.

Onder normale omstandigheden hoeft u pas na ca. 5 jaar uw tuinhuis weer te schilderen. Je hoeft daarbij niet te schuren. Schoonmake met een sopje van Polarsken lijnoliezeep is voldoende. Daarna is 1 behandeling vaak voldoende voor nog eens 5 -7 jaar genot.

Wilt u meer weten over hout en verf? Lees dan hier verder: Over houtverf

Direct bestellen? Klik hier

tuinhuis-verven

Tuinhuis verven