Schildertips binnen verven

Moose F is van oorsprong houtverf, dus om binnenhout zoals schrootjesplafonds en betimmerde muren te schilderen is het ideaal. En… Moose F is ook een ideaal om muren te verven. Een dekkend resultaat krijgt u meestal na 2x schilderen. Moose kan direct op de ondergrond worden aangebracht, dat is erg gemakkelijk verven. Een primer of grondverf is niet nodig. Moose is zijn eigen grondverf… U kunt dus direct met Moose Färg gaan schilderen, hier vindt u schildertips voor binnen.

Moose Färg verf bestellen? Voor prijzen klik hier: bestellen

Schildertips voor andere ondergronden dan hout

Behang, structuurverf etc. blijkt enorm op te knappen door verven met Moose Färg en de kleureffecten zijn schitterend. Anders dan bij bv latex blijft de structuur van de ondergrond helemaal zichtbaar. Prachtige matte uitstraling matter nog dan kalkverf en krijtverf. Moose Färg F is ook goed veegvast . Boenen en schrobben is echter teveel gevraagd, niet doen.

Wanden van lichte stuc worden heel mooi. Gebruik van een zgn. voorstrijk of isoleer helpt, anders zuigt het stuc teveel en heeft u onnodig werk (dat is voor andere verfsoorten overigens ook aan te raden). Matter dan kalkverf en krijtverf.

Ook leem, gipsplaat en keramiek is een prima ondergrond voor alle Moose typen. Bloempotten bijvoorbeeld of een lemen binnenmuur.

Voor deuren geeft Moose Färg RDM een mooie kalkachtige matte uitstraling, net iets matter dan kalkverf of krijfverf. Gebruik hiervoor altijd een kwast en let op dat de verf de kans krijgt om goed door te drogen na het schilderen. En zorg voor een goede voorbewerking voor het verven: schoon maken met bijvoorbeeld Polarsken lijnoliezeep en ruw schuren.

Voor vloeren en trappen is Moose Färg F niet echt geschikt omdat het niet slijtvast is. Wel mooi om een kleur te geven waarna het oppervlak kan worden afgelakt met TOPP.  Moose F is niet goed op gladde harde ondergronden zoals glimmende muren etc.

Gebruik voor vlakke oppervlakken een vachtroller, dat gaat het snelst en geeft een egaal resultaat. Wilt u een “slordig” effect dan kunt u toch voor een blokkwast kiezen. U kunt ook tamponneren indien gewenst. Voor meubels dus een kwast.

Droogtijd

De temperatuur en luchtvochtigheid spelen een grote rol bij het drogen. Moose Färg is snel stofdroog en voor oog prima maar het er zit nog wat vocht in. De verf moet goed uitharden voor gebruik. Goed uitgehard is de verf bij kamertemperatuur pas na een week.

Bewaren en schoonmaken

U kunt Moose Färg heel gemakkelijk van uw handen en uit kleren en de kwasten verwijderen door ruim te spoelen met water en een beetje zeep bijvoorbeeld Polarsken lijnoliezeep. Doe dat zo snel mogelijk. Als de verf doorgedroogd is gaat het slecht uit kleren, als het direct gebeurt is het er zo uit.

Moose Färg in ongeopend minimaal een jaar houdbaar. Sla de verf op bij lage temperatuur maar boven 5 °C. De verf mag absoluut niet bevriezen! Geopend en gebruikt is het van groot belang koel te bewaren, de bacteriën, die bij het gebruik zijn ingebracht houden van lijnolie en natuurlijk stijfsel zodat interessante schimmelcultures kunnen ontstaan. Hoe kouder hoe beter dus maar boven 5° C. Onder die temperatuur gaat de verf kapot, zeker als het bevriest.

Als u schildert is het aan te bevelen om een werkpotje te vullen en hier de kwast in te dopen. Daarmee voorkomt u dat bacteriën in de verf komen en zich later ontwikkelen zodat de verf bederft. Tenslotte is het een natuurproductd en de beestjes houden ook van tarwemeel en lijnolie. Ongeopend of direct weer gesloten is de kans op bederf minimaal.

Direct bestellen? Klik hier