Houten huis verven

Moose Färg houtverf is speciaal ontwikkeld om uw houten huis te verven: ideaal voor geimpregneerd hout en red cedar maar ook voor grenen, vuren, larix en douglas. Zowel voor geschaafd als voor ruw bezaagd hout. Een Zweeds topprodukt.

houten huis verven

Zweedse woning verven Sommarbla

 

Als het nieuw is en geimpregneerd geef het hout dan even de tijd om te ademenen. Het impregneermiddel zweet vaak uit. Als u het nog in elkaar moet zetten is het verstandig om eerst de mes en groef te schilderen en evt een eerste dunne laag. Dat voorkomt krimp en uitzet naden en conserveert ook de mes en groef het beste.

Denkt u er ook aan uw spijkers even in te smeren met lijnolie? Dat voorkomt roesten en vochtindringing, ook als u met roestvrijstalen spijkers werkt. En zeker als u de spijkers niet hamert maar erin schiet. Schietpistolen maken een groter gat en dat moet u opvullen!

 

houten huis verven

Houten huis verven Kiruna Gra

Moose F en RDM is ook geschikt voor reeds geschilderd hout

mits de ondergrond goed wordt voorbehandeld .  Houten huis verven? Maak het hout goed schoon, bv met een hoge druk waterspuit en Polarsken lijnoliezeep. Gebruik de spray stand zodat de houtstructuur niet wordt beschadigd en spuit eerst even in met een sopje van groene zeep. Let erop dat u niet in bv. de isolatie spuit.

Moose F is zeer geschikt voor geschaafd hout, zoals we in België veel gebruiken. Ook als het hout al geimpregneerd, geverfd of gebeitst is zorgt de extra toevoeging in Moose F voor het beste resultaat. Als er echt nog een dikke verflaag aanwezig is is Moose RDM een betere keuze. Het veelgehoorde gerucht dat watergedragen verf niet toepasbaar is over oplosmiddelgedragen verf is niet juist. Het hangt enorm van de verfsoorten af of ze elkaar verdragen. F type is in het overgrote deel goed te gebruiken MITS de voorbehandeling goed wordt gedaan (ruw schuren, vetvrij schoonmaken, 1e laag goed laten doordrogen).

In sporadische gevallen blijkt de ondergrond toch niet verenigbaar, dat is goed te zien als het F type figuurtjes trekt (dit is een oppervlaktespannings effect). In deze gevallen is het beter om de hoog vaste stof Moose RDM te nemen. Even proberen is het beste.

Houten huis verven

Houten huis verven met Vasa Svart

Houten huis verven?
Behandel als dat nodig is ook tegen het weer, dat is een schimmel.

Het weer houdt niet van Chloor. Schuur glanzende oppervlakken. Voorkom dat u grote stukken kaal hout heeft en grote stukken geverfd. Door het verschil in dampdoorlatendheid kan dat later zichtbaar worden. Moose Färg heeft een anti schimmel Grund, die u als schimmelwerende primer kunt gebruiken.

Schilder vervolgens de eerste laag met water verdund (ca. 10%) met een blok kwast zodat u goed in de kieren en gaten komt. Zet de tweede laag op als de eerste laag goed doorgedroogd is. Bij geverfd hout kan dat een dag duren maar bij een mooie zonnige droge dat is dat al na 2 uur het geval. U merkt het zelf als de tweede laag de eerste weer oplost, dan moet u nog even wachten. Houten huis schilderen? Grondverf is niet nodig, Moose Färg is zijn eigen grond.

Niet schuren tussen de lagen, dat is niet nodig en zelfs onwenselijk.

houten huis schilderen

Houten huis schilderen met Parelgrijs

Het kan zijn dat het hout te droog is (als het heel warm en droog is geweest).

Bevochtig het hout dan voor het schilderen licht. Als het hout te vers is zit er nog vocht in het hout, ideaal is luchtdroog, 17.9 % vocht. Vers hout bloedt en de sappen kunnen door de verf heen slaan. Dat is overigens niet zo erg want u kunt het naderhand prima weer overschilderen.

Loop aan het eind van het seizoen of na de winter het schilderwerk nog even na. De verf zuigt erg in het oppervlak en het is mogelijk dat u niet alle vlakken even goed heeft geraakt. U kunt dan nog even bijwerken of even helemaal licht overkwasten, daar zit u niks van en zorgt voor een optimaal resultaat voor de komende jaren.

Direct verf bestellen? Klik hier