Home / Geimpregneerd hout verven?

Geimpregneerd hout verven?

Moose Färg is ideaal. Snel en gemakkelijk geimpregneerd hout verven!

Als u geimpregneerd hout wilt verven zoekt u een duurzaam product dat kan ademen. Geimpregneerd hout kan onder invloed van het weer krimpen en uitzetten. Daarom moet een goede verf voor geimpregneerd hout kunnen ademen en mag het geen film over het hout vormen.

Wilt u geimpregneerd hout verven: U kunt bij ons direct houtverf voor geimpregneerd hout bestellen.
Moose Färg is doorgaans binnen drie werkdagen bij u thuis.

Geimpregneerd hout verven

Moose Färg is uitnemend geschikt om geimpregneerd hout te verven. Door de totaal dampopen structuur leeft deze houtverf met het hout mee. Eventuele resten van impregnatie kunnen blijven uitzweten en Moose Färg zorgt ervoor dat overtollig water niet kan indringen. Zeer geschikt dus om geimpregneerd hout te verven.

Geimpregneerd hout verven

Bohus Blå met deur in Kiruna Grå en kozijnen in Norrland Vit

Lees meer over de ervaringen van klanten, die Moose Färg gebruikten… Klantervaringen 

Uitzweten van impregnatie bij geimpregneerd hout verven.

Bij vers geimpregneerd hout is het verstandig het hout te laten ademen en uitzweten. Door het dampopen karakter van Moose Färg is er geen enkel bezwaar de eerste laag direct aan te brengen op het geimpregneerde hout. De zouten en het overtollige vocht kan door de eerste laag heen trekken. Wel is het verstandig de tweede laag pas aan te brengen als het geimpregneerde hout “uitgezweet” is. Dat kan enkele maanden duren. Daarna kunt u dus veilig met Moose Färg uw geimpregneerd hout verven want daarna blijft de verf structuur open en kan eventueel overtollig impregnatie middel naar buiten.

Soorten impregnatie

Er zijn diverse manieren om hout te conserveren. Bekend is het zgn. wolfmaniseren, waardoor het hout groen kleurt van het gebruikte koperzout. Deze impregnering is zeer goed te combineren met Moose Färg.

Een andere manier is het gebruik van impregneermiddelen, die op het hout worden aangebracht. Deze trekken in het hout. Als deze middelen geen film vormen vormen zij een goede basis voor Moose Färg. Storuman Skydd is natuurlijk zo’n product, dat niet overgeschildert hoeft te worden. Maar het kan wel.

Geen impregnatie maar wel een conserveringsmethode is “thermotreating” waarbij het hout in een autoclaaf sterk wordt verhit. “Gebakken hout” zeg maar, een methode waarbij het hout intern verhard. Moose Färg is zeer geschikt voor dit soort hout mits het goed ontvet wordt. Door deze behandeling blijken olieachtiger stoffen naar buiten te komen, die eerst goed moeten worden verwijderd met bv. lijnoliezeep Polarsken.

Geimpregneerd hout te verven met MooseFarg

Geïmpregneerd hout verven

Geimpregneerd hout aan beide kanten verven ?

Bij normale verf is het “opsluiten” van het hout niet verstandig. Moose Färg is door zijn dampopen karakter prima geschikt om geimpregneerd hout tweezijdig te verven. U geeft daarmee een extra bescherming aan de binnenkant en u heeft een veel plezieriger aanblik. Wel doen dus, bijvoorbeeld met Dimma Vit white wash halftransparant of Moose F dekkend.

4 liter dekt ca. 20 – 30 m2 in twee behandelingen

Geimpregneerd hout verven? Bestel Moose F houtverf.