Douglas hout en Oregon pine

Wilt u Douglas hout schilderen? Oregon pine verven?

Moose Färg is een Zweedse houtverf, die bijzonder geschikt is om Douglas hout te schilderen. Door de open struktuur kan het hout krimpen en uitzetten zonder dat de verf gaat bladderen. Moose Färg vormt geen film over het hout maar trekt er in. Daarom is het een goed product om Douglas hout (Oregon pine) te behandelen.

douglas-hout

Stal in Douglas hout geverfd met Moose Färg

Douglas hout schilderen? Moose Färg is bijzonder gemakkelijk in gebruik.

Ruikt aangenaam en is waterverdunbaar en oplosmiddelvrij/arm. Door het matte karakter zijn kwast strepen geen probleem.
Ook het onderhoud is simpel: gewoon even schoonmaken en daarna weer over schilderen.

Douglas hout (Oregon pine) wordt gebruikt voor binnen- en buitentimmerwerk en in de meubelmakerij. Als het kwartiergezaagd wordt is het zeer stabiel en bovendien heeft het dan een fraaie streeptekening. Door de grote sterkte en taaiheid werd het vaak gebruikt voor masten van schepen.

U kunt Douglas hout het beste behandelen met de dekkende houtverf Moose F. Meestal moet u Douglas hout twee maal verven.  Moose Färg is zijn eigen grondverf.

Het verbruik ligt natuurlijk sterk aan het hout maar ligt voor een dekkende behandeling (2x) op 4 liter voor ca. 25 m2.

Ook is het mogelijk te behandelen met een transparante impregnering Storuman Skydd. Hou er daarbij rekening mee dat bij transparante impregnering buiten het niet mogelijk is om vergrijzen te voorkomen, het kan wel worden afgeremd. Binnen (bijvoorbeeld de binnekant van een tuinhuis of schuur) houdt Skydd de vergeling voor zeer lange tijd (reken tien jaar of meer) tegen en blijft de Douglas hout kleur behouden.

Oregon pine schilderen?

Douglas hout wordt ook wel Oregon pine genoemd. Hoewel er veel import is gaat onze voorkeur uit naar inlands geteeld Douglas en Oregon pine, doordat de klimaatomstandigheden hier bij gebruik het zelfde zijn als toen het hout groeide.

Hout van oude douglasbomen uit de Verenigde Staten hout in België ook wel bekend als Oregon pine. Het is vanwege de gunstige eigenschappen voor bijna alle doeleinden te gebruiken, zoals in de bouw, voor vloeren, schuttingen, masten, etcetera.

Oregon Pine (douglas hout) schilderen? Moose Färg is natuurlijk verkrijgbaar in mooie matte kleuren houtverf

 

  • Falu RödZweeds rood
  • Vasa SvartDiepzwart
  • Blytungsgrå
  • Skiffer GråLeisteengrijs
  • Kiruna GråParelgrijs
  • SommerblåHelderblauw
  • Bohus BlåZweeds Blauw
  • Ljus BlåLichtblauw
  • Victoria GrönDonkergroen
  • Dalarna GrönZweeds groen
Alle kleuren bekijken »

Natuurlijk hangt op uw computer de kleur sterk af van de monitor instelling, houdt daar rekening mee. Bekijk vooral ook de foto’s, die geven een indruk ook bij verschillende licht inval. U kunt ook gebruik maken van onze kleurenkaart waar de meeste kleuren handgeschilderd op staan. Vraag uw eigen gratis kleurkaart aan met kleuren matte houtverf!