Home / Ceder hout verven: Moose Färg is ideaal voor ceder hout

Ceder hout verven: Moose Färg is ideaal voor ceder hout

Ceder hout (Red cedar, western red cedar)  bevat zgn. tropolones, toxische stoffen, die houtrot tegengaan. Daarom is ceder hout schilderen niet echt nodig. Het hout vergrijst fraai. Blootgesteld aan weer en wind verweert ceder hout en ook Oregon pine snel het krijgt een zilvergrijsachtige kleuren.  De eerste jaren ziet het er natuurlijk uit. Helaas vergrijst het hout niet daar waar de zon niet komt, zoals onder dakoversteken en goten.  Na jaren wordt ceder echter vies zwartig. Veel mensen vinden dit niet mooi.

Ceder hout schilderen? Moose Färg heeft een aantal gemakkelijke oplossingen voor ceder hout.

 

Ceder hout verven

Ceder hout verven

Met Storuman Skydd wordt de vergrijzing geremd en blijft het hout langer mooi. Ceder hout, het van oude bomen in de VS afkomstige hout staat in België bekend als Western Red Cedar. Als het kwartiers gezaagd (lees hierover meer bij houtverf) wordt heeft het een fraaie streeptekening. Met Storuman Skydd komt deze zeer fraai uit. LET OP: in de zon moet deze behandeling zeer regelmatig worden herhaalt. Skydd bevat een UV blok maar deze raakt uitgewerkt. Wel wordt de vergrijzing vertraagt. Uit de zon is Skydd echter goed voor jaren.

U kunt ook Dimma halftransparant nemen bijvoorbeeld in wit zodat een lichte waas onstaat. Deze zal de uv nog beter remmen en geeft een estetisch fraai effect. Lees meer bij Dimma

Wij adviseren echter ceder hout te verven in een dekkende kleur. Dit kan ook prima als uw ceder hout reeds is vergrijsd.

Wilt u ceder hout schilderen in een dekkende kleur

neem dan Moose F. Deze zeer lichte dampdoorlatende bescherming is zeer geschikt om red cedar te schilderen. Door de open structuur bladdert Moose F niet (of heel moeilijk..) en is eenvoudig aan te brengen. De totaal matte look geeft een rustig beeld en de houtnerf blijft zichtbaar. Ook onderhoud is simpel: even schoonmaken en weer overkwasten. Schuren is daarbij niet nodig.

De Moose F houtverf  voor ceder hout bestellen? Voor prijzen klik hier: Moose Färg houtverf bestellen

ceder hout schilderen

Ceder hout schilderen